Златан Златанов: Групата на Пеевски саботира изслушването на Цветан Василев

2
Възраждане" ще предприеме мерки, за да гарантира изслушването на банкера
Възраждане" ще предприеме мерки, за да гарантира изслушването на банкера

"Възраждане" ще предприеме мерки, за да гарантира изслушването на банкера

В нова публикация в социалните мрежи, депутатът от Русе Златан Златанов алармира за опити за саботаж на предстоящото изслушване на банкера Цветан Василев. Според Златанов, групата на Делян Пеевски е свързана с тези опити, които целят да предотвратят видеоконферентното участие на Василев в Народното събрание.

Според докладна записка от администрацията на Народното събрание, има проблем със съдействие за осигуряване на необходимата техника за провеждането на видеоконференцията. Официалното обяснение е, че в Правилника на Народното събрание липсва ясен регламент за провеждане на подобни изслушвания чрез видеовръзка. Това се оказва пречка, която може да попречи на изслушването на банкера Василев.

Златан Златанов обаче веднага напомни за случая с журналиста Христо Грозев, който през януари 2023 година беше изслушан в Народното събрание именно чрез видеоконферентна връзка през платформата "Скайп". Според него, същият подход би трябвало да бъде приложен и при изслушването на Василев.

Депутатът увери, че партия "Възраждане" вече прави всичко възможно, за да неутрализира опитите за саботаж. "Ние ще съдействаме със собствена техника, ако е необходимо, за да гарантираме, че изслушването ще се проведе," заяви Златанов. Той също така предупреди, че ако саботажите продължат, ще настоява за провеждане на изнесено заседание на Комисията в сградата на Българската телеграфна агенция (БТА).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари