Живакът в Русе скача до 33 градуса

0
Слънчево време и летни температури в края на работната седмица
Слънчево време и летни температури в края на работната седмица Снимка: Dunavmost

Слънчево време и летни температури в края на работната седмица

Лятното време продължава да радва жителите и гостите на България с приятни температури и слънчево време. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), днес ни очаква поредният топъл и слънчев ден.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще се повишат още малко, достигайки стойности между 28 и 33 градуса по Целзий. Жителите на столицата София ще се радват на приятни 29 градуса, а в Русе живакът ще скочи до 33 градуса.

Вятърът ще бъде слаб в по-голямата част от страната, с лек полъх от юг-югоизток. В източните райони се очаква умерен вятър със същата посока, който ще донесе свежест в горещия летен ден.

По Черноморието времето също ще бъде предимно слънчево, с температури между 23 и 25 градуса. Туристите и местните жители трябва да имат предвид, че в ранните сутрешни часове на места може да се образува мъгла или ниска облачност. Морската вода ще бъде приятна за къпане с температура от 23 градуса, а вълнението на морето ще бъде слабо - между 1 и 2 бала.

Любителите на планината също ще могат да се насладят на чудесно време за разходки и излети. На височина 1200 метра температурата ще достигне около 25 градуса, а на 2000 метра - около 17 градуса. Планинарите трябва да са подготвени за слаб до умерен западно-югозападен вятър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари