Живакът удари 38 градуса днес в Русе

13
Крайдунавският град остана на второ място по горещини след Сандански
Крайдунавският град остана на второ място по горещини след Сандански Снимка: Dunavmost

Най-горещото място в България днес е Сандански

Сандански е най-горещото място в България днес, с измерени 39 градуса по Целзий към 15:00 часа, според данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Русе градусите са 38, а в Свищов, Силистра и Кнежа – 37.

В София живакът показва 34 градуса. По-ниски температури са отчетени по Черноморието – 29 градуса в Бургас и 31 във Варна.

НИМХ обяви оранжев код за високи температури в цялата страна за днес.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и слабо ще се понижи.

Утре ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат предимно 35° и 40°, в София - около 36°, в Русе се очакват до 40°.

  • По Черноморието: слънчево, с умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 30° и 34°. Температура на морската вода: 27°. Вълнение на морето: 2 бала.
  • В планините: слънчево, след обяд с купеста облачност. Умерен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра: около 30°, на 2000 метра: около 22°.
  • През първите дни от новата седмица: слънчево и много горещо с максимални температури между 37° и 42°. Вятърът ще бъде слаб, по морския бряг до умерен от североизток.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари