Жители на Шипка теглят кредити след опустошителна градушка

0
Жители на Шипка теглят кредити след опустошителна градушка
Жители на Шипка теглят кредити след опустошителна градушка Видео: NOVA

Пострадалите се борят сами с последствията от природната стихия

На 13 юни, жителите на град Шипка преживяха неочаквана и опустошителна градушка, която нанесе значителни щети на населеното място. Над 600 къщи се оказаха с повредени покриви, десетки автомобили бяха унищожени, животни загинаха, а земеделската продукция бе съсипана. Дори златните кубета на шипченския манастир не бяха пощадени от стихията.

Малко повече от месец след бедствието, жителите на Шипка продължават да се борят с последствията. Въпреки обещанията за държавна помощ, мнозина са принудени да теглят кредити или да възстановяват щетите със собствени средства. Възстановяването на домовете става възможно благодарение на усилията на местните доброволци и различни благотворителни кампании.

Кметът на Шипка, Василка Панайотова, съобщи, че 90% от всички поразени къщи вече са възстановени. Въпреки това, обещаната компенсация от държавата в размер на 300-1000 лева все още не е достигнала до пострадалите. Забавянето на помощта затруднява допълнително и без това тежкото положение на хората, които се борят да възстановят живота си след бедствието.

Много от жителите на града се чувстват изоставени и разочаровани от липсата на подкрепа от страна на властите. „Всеки ден се надяваме, че ще получим някаква помощ, но засега всичко остава само обещания”, споделя един от пострадалите пред NOVA.

Въпреки трудностите, жителите на Шипка не губят надежда и продължават да се борят за възстановяване на своите домове и общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Даже мизерните 300? до 1 Хил.
    лева от държавата мащеха Още не са дошли до пострадалите.Политици, няма ли нищо да направите, освен да лъжете и се борите за власт? Не ща избори, заради вас. И там ще отидат наакерим едни милиони
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари