Жители на село Шереметя се вдигнаха на бунт срещу свой съсед

0
Местните твърдят, че мъжът е посегнал на деца
Местните твърдят, че мъжът е посегнал на деца Видео: NOVA

Местните твърдят, че мъжът е посегнал на деца

Жителите на село Шереметя, разположено в община Велико Търново, се вдигнаха на бунт срещу свой съсед, обвинявайки го в агресивно поведение и тормоз над местни деца, съобщи NOVA. В отговор на това, 87 от жителите на селото събраха подписи и внесоха жалба в местната полиция, настоявайки за намесата на властите.

Етнически напрежения или личен конфликт?

Въпреки че в Шереметя съжителстват хора от различни етноси, жителите подчертават, че няма ясно изразен етнически проблем. Те обаче смятат, че именно етническите различия може да са в основата на напрежението, което ескалира в последните дни. Според местни източници, конфронтацията започнала, когато въпросният съсед забранил на децата да играят в парка, заплашвайки ги с насилие.

Тук живеем повече от един етнос, няма реално изразен етнически проблем, но моето усещане е, че причината е това. Преди няколко дни забрани на децата да играят в парка. Заплаши ги. Кметът на селото ни каза да пуснем жалба в районното,” споделят разтревожени жители на селото.

Полицейска намеса и разследване

Миналата седмица напрежението в селото ескалирало до степен, че се наложила намесата на полицията. В отговор на жалбите и сигналите на жителите, полицейските власти са започнали разследване. Те са иззели записи от видеокамери, които могат да дадат повече яснота по случая. Въпреки това, поради неясноти около началото на конфликта, случаят е предаден на прокуратурата за по-нататъшно разследване.

От полицията уверяват, че ще се направи всичко необходимо, за да се установи какво точно е довело до това напрежение и дали има основание за предприемане на правни действия срещу съседа, който е в центъра на конфликта.

В очакване на справедливост

Междувременно, жителите на Шереметя настояват за по-бързо разрешаване на ситуацията и за защита на правата им. Те са категорични, че няма да толерират агресивно поведение и ще продължат да търсят подкрепата на институциите, за да се възстанови спокойствието в селото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Добре запознат
    Сега ушевото прасе ще дойде, ще почеше кухата си лейка, ще се хване за дебелия си гъз, ще се оригне звучно и ще направи едно епично нищо!
  • 12
    1
    Малиййййй,
    То само лилави в туй село, бе, разбирам го човека!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари