Жители на квартал “Трите гълъба“: Стоим в страх, това е трети пожар

1
Спим с децата навънка, допълни жителка на крайния квартал в Русе
Спим с децата навънка, допълни жителка на крайния квартал в Русе Видео: Русе Медиа

Разкази на жители на крайния квартал в Русе за разразилия се пожар край къщите им

Големият пожар в Русе, който избухна днес следобед в района на старата Телевизионна кула в непосредствена близост до кварталТрите гълъба“, е локализиран след близо 5 часа борба с огъня.

На място работят пет екипа на пожарната, членове на доброволческия отряд към Община Русе и екипи на БЧК - Русе. Извикани са и допълнителни сили от пожарникарите, които не са били на дежурство. Пострадали хора няма, но има сериозни материални щети.

Все още има локални огнища, Организирали сме пет екипа, които действат на място на територията на самото произшествие. Съвместно с Енерго ПРО сме организирали да бъде прекъснато електрозахранването към самата вилна зона. Всички хора, които са във вилната зона, са оповестени и е създадена организация да се евакуират на безопасно място“, каза за Русе Медиа главен инспектор Веселин Марков от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе, предаде Русе Медиа.

Сложността на обстановката е предизвикана от пресечения терен с много храсти и силния вятър, който променя посоката си. Допълнително усложнение създават електрическите кабели, които са над земята, и представляват опасност.

Към момента сме организирали доброволците към община Русе, които с наши екипи действат по основното направление, което е най-тежкото. Пострадали хора няма, но са пострадали около 10-12 вилни постройки, има засегнати и автомобили. Щетите тепърва ще се установяват“, каза още инспектор Марков.

Петър Николов, който е ръководител на доброволческия отряд, описа ситуацията така: „Всичко гори, има запалени дървета, които са паднали в сухи треви. Все още има лек вятър, който затруднява гасенето“.

Най-притеснени са хората от крайните къщи в квартала. „Стоим в страх, имаме по 5-6 деца, стоим навънка, вземахме документите, паспортите. Стоим навънка, не се знае какво ще стане тази вечер“, сподели Евгени Йорданов.

Местните хора разказаха още, че пожарът е дошъл много отгоре, поне 200 метра, и е започнал да слиза надолу. „Ние се уплашихме, защото идва и върху нашите къщи. Започнахме да местим коли, да вадим маркучи, да гасим, докато дойдат пожарните коли“, обясниха още живущи.

Огнеборците остават на място заради локалните огнища. Тепърва ще се изяснява каква е причината за пожара, но съмненията са, че е тръгнал от самонастанили се във вилната зона роми. Само преди седмица отново е имало пожар в същия район, но не се е разраснал толкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Моето име
    Откъдето мине ма нга, трева не никне.
  • 1
    6
    kypHEJLuR
    цяла нош мирише на изгорели с ига н я
  • -4
    5
    Докато ви четох
    тъпите коменти тук и минусовах, от сайтчето д мост ме блокираха..Ясно, че сами си ги пишат.
  • 11
    4
    До 2
    Ами ако се повредят при гасенето на пожара,кой ще им прави деца?Няма деца-няма помощи..
  • 10
    3
    хахах
    Там само гълъби.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари