Жена почина след гинекологична операция в Пловдив

0
Агенция "Медицински надзор" започна проверка по случая
Агенция "Медицински надзор" започна проверка по случая Снимка: bTV

Агенция "Медицински надзор" започна проверка по случая

Семейство от Пловдив преживява трагедия след смъртта на своя близка вследствие на гинекологична операция в местна болница. Случаят предизвиква сериозни въпроси относно медицинските процедури и отговорността на лекарите.

Мария, 44-годишна жена, е починала след операция за отстраняване на миомен възел в клиника "Торакс" в Пловдив. Нейните близки твърдят, че е била изписана в недобро състояние, което впоследствие е довело до фатален изход.

Петринка Кременарова, майката на починалата, изразява своето неверие и болка: "Не можеш да влезеш с краката си, а да те изкарат в ковчег."

Сестрата на Мария, Гинка Петрова, разказва за развитието на събитията: "Разбрахме, че има някакъв проблем. На сестра ми ѝ бяха казали, че има някакъв хематом. Слагаха ѝ обезболяващи и антипиретици, но тя поддържаше температура през цялото време."

След изписването, поради влошеното състояние на пациентката, семейството отново потърсило помощта на доктор Иван Главчев, извършил първоначалната операция. Гинка Петрова описва драматичната ситуация: "Опита се да ѝ направи преглед. Тя обаче изкървя. Разнесе се зловонна миризма. Той много добре разбра, какво е направил."

Мария е била приета отново в болница "Торакс", а след това прехвърлена в болница "Каспела" за спешна операция. Въпреки усилията на медицинския екип, животът ѝ не е могъл да бъде спасен.

Професор доктор Росен Димов, началник на хирургичното отделение в болница "Каспела", обяснява състоянието на пациентката при постъпването: "Болната е с тотален перитонит на базата на инфектирана стара кръв от хеморагия в коремната кухина. За съжаление източник на инфекцията се оказва, че е самата гинекологична операция."

От своя страна, доктор Иван Главчев, извършил първоначалната операция, изказва съболезнования на близките и твърди, че Мария е била изписана от клиника "Торакс" без видими проблеми: "Няма никакви клинични данни за инфекция. Това се хваща, когато пациентът има оплаквания, а когато нямаш оплаквания – как да разбереш, какво се случва?! Не сме имали повод за съмнение – нито от изследванията, нито от състоянието на пациентката. Нищо не говореше за това, че нещата са се усложнили."

Семейството на починалата възнамерява да заведе съдебно дело. Петринка Кременарова споделя с болка: "Ние знаем, че лекарските грешки са в земята. Моята дъщеря също е там. Оставила е дете в осми клас и друго по-малко дете. А мен ме почерниха."

Агенция "Медицински надзор" вече е започнала проверка по случая, която трябва да установи дали има допуснати нарушения в медицинските процедури и грижи за пациентката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Василесий
    Ако си ел техник ще изгори бушон, Ако си шофьор катастрофа. Така е. Бог да прости!
  • 1
    1
    Жена
    Да си понесе заслуженото,ако е сгрешил!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари