Жена остава във врачанския арест за домашно насилие над партньора си

1
Тя е обвиняема за закана с убийство и причинена лека телесна повреда
Тя е обвиняема за закана с убийство и причинена лека телесна повреда

Тя е обвиняема за закана с убийство и причинена лека телесна повреда

Днес троен състав на Окръжен съд – Враца разгледа въззивната жалба на К. И. срещу определението на Районен съд – Враца, с което спрямо нея беше постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемата поиска от въззивния съд изменение на мярката за процесуална принуда в по-лека.

К. И. е привлечена в качеството на обвиняема от Районна прокуратура – Враца за две престъпления – закана с убийство и причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие спрямо Г. Г., с когото живее на семейни начала, съобщават от съда. Престъпленията, за които е повдигнато обвинението срещу К. И., са извършени на 20 юни тази година във Враца. За тези две престъпления се предвиждат следните наказания: за закана с убийство - "лишаване от свобода" за срок до 6 години, а за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие – „лишаване от свобода“ до 3 години.

След като разгледа събраните до момента писмени и гласни доказателства, и другите материали по делото, и изслуша страните в съдебното заседание, Окръжен съд – Враца потвърди постановената от Районен съд – Враца мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К. И., като правилна и законосъобразна.

Според съда, основната предпоставка, предмет на разглеждане в производството по чл. 64 от Наказателно-процесуалния кодекс, а именно предпоставката за наличие на обосновано предположение за съпричастността на обвиняемата към деянията, е налице и е била правилно обсъдена и подробно мотивирана от първоинстанционния съд. Съдебният състав прие, че съществува реална опасност К. И. да извърши ново престъпление. Тя е осъждана и настоящите две деяния, в които е обвинена, са извършени в изпитателния срок на предходното ѝ осъждане.

Определението на Окръжен съд – Враца е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари