Жена е със счупена ключица след удар от 15-годишно момче с тротинетка

0
Бяха двама с тротинетки - единият ми се извини, другият се държеше арогантно, сподели Захариева
Бяха двама с тротинетки - единият ми се извини, другият се държеше арогантно, сподели Захариева

13-годишната внучка на пострадалата е в шок от преживяното

Инцидент на велоалея в Пазарджик: 15-годишно момче на електрическа тротинетка блъсна жена.

Тежък инцидент, довел до счупена ключица на възрастна жена, разтърси жителите на Пазарджик. Произшествието се случи на велоалея, разположена на оживен булевард в града.

Снежана Захариева и нейната 13-годишна внучка се озовават в центъра на инцидента, докато се опитват да пресекат пешеходна пътека, за да достигнат отсрещния тротоар. Пътеката е разделена от велоалеи, което налага пресичането им.

"Споменът ми е, че пресичаме, стъпваме и има дърво, при което нямаме видимост нито към едната, нито към другата страна. Споменът ми е дотам, след това губя съзнание и се намирам на тротоара", сподели пред bTV Захариева, описвайки момента на инцидента.

Оказва се, че жената е била блъсната от 15-годишно момче, управляващо електрическа тротинетка. Бдителни граждани незабавно подават сигнал на телефон 112, в резултат на което на място пристигат екипи на Спешна помощ и Пътна полиция.

"Много хора се събраха, искаха да ми помогнат да стана, отведоха ме с линейката. След снимки и изследвания се установи, че имам счупено рамо. Това е много нелепо, ако бяхме стъпили на велоалеята, щяхме да пострадаме и двете", допълва потърпевшата.

Според свидетелства на очевидци, на мястото на инцидента е имало две момчета с две тротинетки. Дъщерята на Захариева посочва несъобразената скорост като основна причина за произшествието.

"Поляха ме с вода и след като се свестих, се коментираше, че е карал с висока скорост – не по-малко от 50 километра в час, но аз нищо не мога да кажа. Не усетих нищо, нито видях. Бяха двама с различни тротинетки. Единият се надвеси над мен, извини ми се и каза, че много съжалява, а другият се държеше арогантно към гражданите, които бяха там. Спореше, че са карали с ниска скорост, че са на велоалея и така нататък", разказва Захариева.

В резултат на сблъсъка, жената е получила увреждания по лявата страна на тялото си. Освен счупеното рамо, тя има синини и охлузвания по кръста и крака. За щастие, 13-годишната ѝ внучка остава физически невредима, но е в силен шок и уплаха от преживяното.

Водачът на тротинетката е идентифициран от властите. По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда под надзора на Районна прокуратура - Пазарджик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    7
    до пътуващия
    Тротинетката, както и велосипедът са пътни превозни средства и кота такива водачите им са длъжни да спазват ЗДвП. Котато пешеходна пътека пресича велоалия, те са длъжни да пропуснат пешеходците. Кратко и ясно!
  • 9
    6
    Несъвместимо е
    Тротинетка върху пешеходна алея. Пешеходците според някои тук коментиращи глупаци къде да минават, по платното ли?Заради наглеците , неспазващи правилата , се оказва, че само за пешеходеца няма предвидено място .Такъв хаос има само тук и властта нехае.
  • 7
    5
    До пътуващ
    Като си ходил в Германия и Австрия разбра ли, че там колело и тротинетка не се кара по пешеходна алея. Или както ти изнася така действаш тарикатче
  • 6
    4
    До Пътуващ
    Капацитет неземен защо се напъваш като нищо не можеш да родиш. Недей разсъждава вижда се че изобщо не ти се отдава.
  • -15
    3
    Пътуващ
    Малко й е било на селската дъртачка! Такива идиоти нямат място на велоалея! В Германия и Австрия ако стъпиш на велоалея яко ще бъдеш облъскан, за да разбереш, че не ти е там мястото!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари