Жълтият код за Русе остава и за 25 юни 2024

2

Предупреждението е за опасни горещини

Слънчево ще бъде времето и днес. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, по-ниски в крайните източни райони, в София около 32°, предава БНТ.

Отново е в сила предупреждение от първа степен за опасни горещини в областите Русе, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Благоевград.

Горещо ще се задържи времето и утре. Очакват се максимални температури между 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието, в София около 31°. Денят ще започне слънчево, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток.

И по Черноморието ще е слънчево. Максималните температури там ще са между 26 - 29°. Температурата на морската вода е 23 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънчево ще е и в планините. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

И над по-голямата част от Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево. Над крайните северозападни райони през целия ден ще се развива купесто-дъждовна облачност и там ще има валежи и гръмотевична дейност. В следобедните часове и в отделни планински райони от останалата част на полуострова ще превали и прегърми.

У нас в близките дни на много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Отново има опасност и от градушки.

В сряда максималните температури ще са между 30° и 35°, по Черноморието около 27°, като през следващите дни ще се понижат с още 2 - 3 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари