Жълт код за високи температури в 8 области от страната

0
Максималните температури ще бъдат от 27°-29° в западните райони до 35°-37°
Максималните температури ще бъдат от 27°-29° в западните райони до 35°-37°

Максималните температури ще бъдат до 35°-37°

Днес атмосферата в страната остава неустойчива, като над западната половина от България се очаква развитие на купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, а в някои райони съществува опасност от градушки. В същото време, над Източна България времето ще се задържи предимно слънчево, с по-малка вероятност за валежи.

Температурите ще варират значително в различните части на страната. В западните райони се очакват максимални стойности между 27 и 29 градуса, докато в Централна и Източна България температурите ще достигнат до 35-37 градуса.

За областите Силистра, Разград, Русе, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол и Хасково е обявен жълт код за опасни горещини, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието времето ще бъде слънчево, с умерен североизточен вятър. Максималните температури в крайбрежните райони ще са между 29 и 32 градуса, а температурата на морската вода ще достигне около 28 градуса. Вълнението на морето ще бъде леко, с височина на вълните от 1 до 2 бала.

Над планинските райони обаче условията ще бъдат различни. Очаква се развитие на купесто-дъждовна облачност, която ще доведе до краткотрайни, но интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. По-значителни ще бъдат валежите в Централна Стара планина и Западните Родопи. Вятърът в планините ще бъде умерен, като на височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 23 градуса, а на 2000 метра ще спадне до 15 градуса.

Прогнозата за четвъртък и петък сочи, че времето ще се задържи предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. Валежите ще бъдат най-вече в планинските райони, докато в равнините шансът за дъжд ще е по-малък. По Черноморието времето ще остане слънчево през следващите дни.

През четвъртък ще духа умерен вятър, като в Западна и Централна България ще бъде от север-северозапад, а в Източна България – от север-североизток. В петък в западната половина на страната вятърът ще отслабне и ще стихне, докато в източната ще се задържи от изток-североизток, със слаби до умерени пориви в следобедните часове. Максималните температури в петък ще бъдат между 30 и 35 градуса в по-голямата част от страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари