Жълт код за опасни горещини в 14 области на страната

3
Очакваните максимални температури ще са между 33° и 38°
Очакваните максимални температури ще са между 33° и 38°

Очакваните максимални температури ще са между 33° и 38°

Жълт код за опасни горещини в 14 области на страната издаде Националният институт за метеорология и хидрология (НИМХ) за сряда.

Кодът за опасно време е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Разград, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър. Горещо време с максимални температури между 33° и 38°, по-ниски по Черноморието, в София – около 33°.

По Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-24°, малко по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще е слаб, предимно от североизток. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 26°, на 2000 m – около 19°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари