Земетресение разлюля северна Гърция

0
Трусът е регистриран тази вечер в 20:43 часа
Трусът е регистриран тази вечер в 20:43 часа Снимка: EMSC

Трусът е регистриран тази вечер в 20:43 часа

Европейско-средиземноморският сеизмологичен център съобщи за земетресение с магнитуд 3.7, което разтърси северната част на Гърция на 2 юли 2024 година. Трусът е регистриран в 17:43 часа по универсално време (20:43 часа местно време и българско време).

Епицентърът на земетресението

Земетресението е с епицентър на 100 километра североизточно от Солун, Гърция, и на 12 километра запад-северозападно от малкото градче Просочани. Епицентърът се намира на географски координати 41.231° северна ширина и 23.835° източна дължина, на дълбочина от 5 километра под земната повърхност.

Информация от Националната обсерватория на Атина

Параметрите на земетресението са предоставени от Националната обсерватория на Атина, Геодинамичен институт - Атина, Гърция (NOA). Според техните данни, трусът е усетен в близките населени места, но засега няма информация за пострадали или значителни щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари