Земетресение разлюля района на Халкидики

0
Трусът е с магнитуд 3,7 по Рихтер
Трусът е с магнитуд 3,7 по Рихтер

Трусът е с магнитуд 3,7 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 3,7 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в 07:39 часа местно време в Егейско море. Според данни от Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC), епицентърът на труса се намира на 115 километра югоизточно от град Солун и на 31 километра южно от крайбрежното селище Неос Мармарас, разположено на полуостров Ситония, известен като втория ръкав на Халкидики.

Земетресението е с дълбочина от 13 километра под морското дъно. Макар че трусът е усетен в района на Халкидики, към момента няма информация за нанесени материални щети или пострадали граждани. Местните власти продължават да следят ситуацията, но не се очакват значителни последици.

Полуостров Халкидики е известен със своите живописни пейзажи и популярни туристически дестинации, особено през летния сезон. Въпреки това районът е сеизмично активен и често се наблюдават леки трусове.

Геолозите от Европейския средиземноморски сеизмологичен център отбелязват, че трусове с подобна сила са чести в района на Егейско море и обикновено не водят до сериозни щети, поради което местните жители са свикнали с тези природни явления.

Припомняме, че полуостров Халкидики се състои от три ръкава – Касандра, Ситония и Атон. Втората от тези ръкави, Ситония, където е разположен Неос Мармарас, е популярна дестинация за туристи от цял свят със своите красиви плажове и живописни пейзажи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари