Здравният министър удължи забраната за износ на инсулини

0
Мерките са насочени към гарантиране на непрекъснатост на лекарствената терапия за пациентите
Мерките са насочени към гарантиране на непрекъснатост на лекарствената терапия за пациентите

Мерките са насочени към гарантиране на непрекъснатост на лекарствената терапия за пациентите

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде нова заповед, с която забранява износа на инсулини, техните аналози и други лекарства, понижаващи кръвната захар. Освен това, антибиотици, предназначени за системна употреба в детска възраст, също няма да могат да бъдат изнасяни през следващия месец.

Според данните на Изпълнителната агенция по лекарствата и Регионалните здравни инспекции, продължава да се наблюдава тенденция на нерегулярни доставки, забавяния или отказ от складовете на търговците на едро. Тези проблеми водят до затруднения в снабдяването както на аптеките, така и на пациентите с посочените лекарствени продукти.

Целта на удължаването на забраната за износ е да се осигури достатъчно количество от тези лекарства, необходими за лечението на българските пациенти. Мерките са насочени към опазване на здравето на гражданите и гарантиране на непрекъснатост на техните лекарствени терапии.

Новата заповед влиза в сила от днес, 18 юли, и ще важи до 18 август 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Кой ви дава право
    изобщо да изнасяте Инсулин?Той, както се знае не се произвежда у нас.Значи внасяте го по заявка на Здр.каса , плаща се и някой го изнася и печели.В. Ахчиева показа как го прави Марешки . Нищо чудно да има и други.И след месец какво правим, г- жо здр.министър?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари