Затвориха метростанция "Обеля" заради наводнение

0
Аварийни екипи работят по отстраняване на проблема и изпомпване на водата
Аварийни екипи работят по отстраняване на проблема и изпомпване на водата Снимка: Петя Емилова / Фейсбук / Архив

Заместващ автобусен транспорт е осигурен за засегнатия участък

Метростанция "Обеля" в София се озова под вода след авария на магистрален водопровод.

Неочаквана авария на магистрален водопровод в столичния район "Връбница" доведе до наводняване на метростанция "Обеля" в София. Инцидентът предизвика временно спиране на движението в участъка между станциите "Сливница" и "Обеля" по Линия 2 на метрото.

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) реагира бързо на ситуацията, като осигури алтернативен транспорт за гражданите. Пътниците могат да използват заместващ автобус, който обслужва маршрута от метростанция "Сливница", по булевард "Панчо Владигеров" и улица "Обелски път" до станция "Ломско шосе".

От ЦГМ уверяват, че движението по останалата част от Линия 2 на метрото се извършва нормално между станциите "Ломско шосе" и "Витоша". Също така, другите линии на метрото не са засегнати от инцидента и функционират според обичайното си разписание.

Аварийни екипи са мобилизирани и работят усилено за отстраняване на проблема с магистралния водопровод. Паралелно с това се извършва и изпомпване на водата, навлязла в метростанцията.

Поради риска от електрически инциденти, захранването на метростанция "Обеля" е било прекъснато като превантивна мярка. Това допълнително усложнява ситуацията, но е необходимо за гарантиране на безопасността на пътниците и персонала.

Гражданите се призовават да следят информационните канали на ЦГМ за актуални новини относно възстановяването на нормалното движение в засегнатия участък. Препоръчва се на пътуващите да планират маршрутите си с оглед на временните промени и да се възползват от предоставения заместващ транспорт.

Този инцидент подчертава важността на редовната поддръжка на градската инфраструктура и бързата реакция на отговорните служби при извънредни ситуации. Очаква се пълен анализ на причините за аварията, след като ситуацията бъде овладяна, с цел предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари