Затвориха кухня след сигнал за хранително отравяне в Момчилград

0
Кухнята доставя храна в Кърджали и Крумовград
Кухнята доставя храна в Кърджали и Крумовград Снимка: БАБХ

Кухнята доставя храна в Кърджали и Крумовград

Спряха дейността на кухня-майка в Момчилград заради съмнения за хранително отравяне.

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Кърджали предприе спешни мерки след получен сигнал за възможно хранително отравяне, като временно преустанови дейността на кухня-майка в град Момчилград. Засегнатият обект извършва производство и доставка на храна за две звена на едно предприятие, разположени в градовете Кърджали и Крумовград.

Започна щателна проверка

В хода на проверката експертите от ОДБХ - Кърджали са взели проби от:

  • приготвената храна
  • контактните повърхности
  • наличните хранителни суровини

Всички взети проби са изпратени за обстоен микробиологичен анализ в акредитирана лаборатория. Успоредно с това, Регионалната здравна инспекция (РЗИ) е започнала проверка на персонала, зает в кухнята-майка.

Разширяване на проверката

Инспекцията продължава с обследване на двата обекта на предприятието, които са крайни получатели на храната от кухнята-майка в Момчилград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари