Затънал в дългове индиец откри диамант за 100 000 долара

0
Раджу Гонд възнамерява с парите да си изплати дълга от 6000 долара, да си изучи децата и да си построи дом
Раджу Гонд възнамерява с парите да си изплати дълга от 6000 долара, да си изучи децата и да си построи дом Снимка: Courtesy Rakesh Gond

Раджу Гонд възнамерява с парите да си изплати дълга от 6000 долара, да си изучи децата и да си построи дом

Раджу Гонд, работник от Централна Индия, направи откритие, което промени съдбата на неговото голямо семейство. Находката е 19,22-каратов диамант на стойност около 100 000 долара в плитка мина в област Пана.

Гонд и брат му Ракеш често плащат малка сума на правителството, за да копаят на парче държавна земя, в търсене на скъпоценни камъни. Техният късмет се усмихна, когато откриха голям диамант.

Според експерта по диаманти Анупам Сингх, правителството предоставя под наем плитки мини на семейства, които искат да търсят скъпоценни камъни, под надзора на местни служители. От възнаграждението за всяка находка, правителството взема 11,5 % плюс малък данък, а останалата сума се дава на лицето, което е намерило диаманта. Сингх пояснява, че Службата за диаманти ще изчака инвентарът ѝ да надхвърли 360 000 долара, преди да проведе търг, след което Гонд ще получи своето възнаграждение, информира CNN.

Гонд е открил банкова сметка и с нетърпение очаква парите да бъдат преведени. Той има планове да използва парите за изплащане на дълговете си, които възлизат на 6 000 долара, и за инвестиране в образованието на децата си. Освен това, той възнамерява да построи домове, да купи земя и, може би, трактор.

Гонд споделя, че в миналото семейството му е слушало истории за хора, които са намерили диаманти и как това е променило съдбата им. Сега, той има своя собствена история, която да разкаже. Въпреки новото си откритие, Гонд и брат му не са спрели да търсят диаманти. „Събудихме се рано и отново излязохме“, казва той. „Вече сме в плитката мина. Ще намерим още диаманти!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари