Защо не е добра идея да сте приятели с бившите си

1
Опасности от поддържането на връзка с бившия ви след раздяла
Опасности от поддържането на връзка с бившия ви след раздяла Снимка: Асен Игнатов

Опасности от поддържането на връзка с бившия ви след раздяла

Раздялата с дългогодишния партньор е едно от най-трудните решения, пред които човек може да се изправи. Когато първоначалното привличане и вълнение отстъпят място на рутина и липса на страст, може би е време да се разделите и всеки да тръгне по пътя си. Въпреки това, въпросът какво следва след това остава. Трябва ли да продължим да поддържаме връзка под формата на приятелство или трябва да прекратим всички връзки?

Тази статия изследва причините защо не е добра идея да останете приятели с бившия си и предлага съвети как да продължите напред след раздялата.

Причини да не оставате приятели с бившия си:

Трудност при продължаване напред

Ако често се виждате с бившия си и продължавате да споделяте всичко, може да бъде изключително трудно да продължите напред и да направите място за нова връзка. Границата между интимните и платоничните отношения е тънка и лесно може да се озовете отново в ръцете на бившия си.

Неизчезващи чувства

На двамата ще им отнеме време да свикнат с новото си положение на необвързани. Преходът от двойка към индивиди може да бъде труден и поддържането на връзка само забавя процеса. С течение на времето това може да направи възстановяването от връзката още по-болезнено и трудно.

Болезнени преживявания

Поддържането на отношенията може да се окаже болезнено, особено ако единият от вас все още не е преодолял другия. Слушането на новия живот на вашия бивш без вас може да бъде мъчително и да попречи на започването на нова връзка. Трябва да преодолеете раздялата и да продължите напред.

Приемане на настоящата ситуация

Важно е да приемете текущото си положение и да се съсредоточите върху анализиране и извличане на уроци от връзката. Това ще ви помогне да пуснете миналото и да продължите напред.

Фокус върху себе си

Раздялата оставя усещане за загуба на контрол. Съсредоточаването върху работата и кариерата може да ви помогне бързо да възвърнете чувството си за контрол. Успехът в тези области ще повиши самочувствието ви и ще ви предпази от обсебване от личните проблеми.

Търсене на подкрепа

Не се колебайте да потърсите подкрепа от приятели, семейство или професионалисти. Това ще ви помогне да преминете през етапите на скръбта и да се справите с емоционалната болка, свързана с раздялата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари