Защо България все повече страда от водна криза?

0
Защо България все повече страда от водна криза?
Защо България все повече страда от водна криза? Видео: NOVA

Липсата на координация между институциите задълбочава проблема

В новия сезон на поредицата "Темата на NOVA", журналистическият екип, начело с Деница Суруджийска и Мартин Георгиев, се отправя на път, за да разбере какво всъщност стои зад растящия проблем с безводието в страната. С тях са операторите Николай Кънчев и Пламен Иванов, които заснемат репортаж за тревожната ситуация в редица региони, където водните ресурси са на критично ниски нива.

Изненадващ факт е, че в момента цели шест различни министерства носят отговорност за управлението на водите в България. Тази административна разпокъсаност води до сериозни затруднения в координацията на дейностите, свързани с водоснабдяването и поддръжката на водните съоръжения. Според информация от Министерството на земеделието, от десетилетия не е извършвана пълна проверка и инвентаризация на напоителните мрежи в страната. Това показва сериозна липса на контрол и актуализирани данни за състоянието на водопроводната инфраструктура.

Въпреки усилията на ВиК дружествата да локализират и ремонтират течовете и пробойните в мрежите, често липсват финансови средства и технически възможности за бърза реакция и спешни ремонти. В резултат на това, хиляди българи ежедневно страдат от липса на вода и продължават да живеят в условия на водна криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    въпрос
    Кога ще има разследване и наказателно преследване срещу тези които разрушиха и ограбиха поливното дело? Кога ще бъдат осъдени тези които оставиха земята без вода да съхне? Партиини лидери ли са местни,лица от някой етническа група ли са,кога?
  • 5
    4
    ПИТАМ СЕ
    КАК МОЖЕ ДА СЕ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ И ДА ИМА ВАЙКАНЕ И ТЮХКАНЕ СЛЕД КАТО ОТГОВОРИТЕ СЕ ЗНАЯТ И ТО ОТДАВНА? ПСИХИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ ЛИ ИМАТ РАЗСЛЕДВАЩИ И ТОЯ НАРОД,МЕНТАЛНИ ЛИ? ЗАЩО ГЛЕДАТ ВСИЧКИ ЧЕРНОТО И КАЗВАТ ЧЕ Е БЯЛО ? ОТРИЦАНИЕ НА ОТРИЦАНИЕТО.УЖАС.ИМА И АНТАГОНИСТИ.НИКАКЪВ СМИСЪЛ НЯМА ЗНАЧИ ОТ ТОВА ЧЕ КИРИЛИЦАТА Е БЪЛГАРСКА И ИМАМЕ ,ЙОВКОВ,КАРАСЛАВОВ,ВАЗОВ,БОТЕВ,АЛЕКО,СМИРНЕНСКИ,СЛАВЕЙКОВ,КАРАВЕЛОВ,МИХАЙЛОВСКИ,МИЛАДИНОВИ,ИМЕНА БЕЗ ЧЕТ...... ВСЕ ЕДНО ВСИЧКИ КАЗВАТ: ТОВА НЕ Е БИЛО НИКОГА.
  • 7
    3
    Пълни Глупости
    Има корупция,лошо управление на водите,ограбване и разкулачване на помпени станции,поливни системи,тръби от 2012 година стартира процеса.В русенско и полицаи и прокурори и граждани и общественици и кметове и общински съветници и ловна и горска стража и земеделци и полска охрана и кметовете и селяните на малки селища и гранични полицаи и квартални полицаи и патрулни полицаи и децата в квартала на площадките знаят КОЙ ИЗВАДИ ТРЪБИТЕ,ПО КОЕ РАЗПОРЕЖДАНЕ И КОЙ ИЗДЪНИ ПОМПЕНИ СТАНЦИИ И СЕ ИЗДАДЕ ВСИЧКО НА СКРАП. ОСНОВНО В ДВЕ РУСЕНСКИ КОМПАНИИ КОИТО ПРИЕМАТ И ИЗКУПУВАТ ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ.Разследващи журналисти да се разходят да подишат чист въздух в ж-к. Родина-3 .Там може да бъдат осенени от мисли актуални.Откланяне на вода е друга работа.
  • 2
    2
    -малий
    имам проблм с клав.
  • 4
    1
    малий
    много думи се казаха,но дали те имаха нещо смислено.говоряха като за депутати.да се въстановят каналите помтените да са със смесено фотоволтайчо захранване.за не разрешщенощ пщощлзване глощбищ такси сателитно наблюдение.и важното от тези които зависи е да си свършят дейноста съвестно.И ПОЧВАЙТЕ ПАК С МИНУСИТЕ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари