Започва строеж на голям фотоволтаичен парк в Две могили

7

Соларният парк ще има мощност от приблизително 230 MW

През септември тази година започва изграждането на голям соларен парк на територията на община Две могили, обявиха от Областна администрация Русе. Проектът беше представен по време на среща между кмета на Две могили Божидар Борисов и областния управител на Русе Драгомир Драганов. Соларният парк ще има мощност от приблизително 230 MW и ще включва възлова подстанция за присъединяване на фотоволтаичната електроцентрала. Този амбициозен проект, който е изцяло частна инвестиция, се очаква да бъде завършен в рамките на около година и половина.

Енергия за домакинствата и страната

Произведената от соларния парк енергия ще бъде основно потребявана от домакинствата в община Две могили, като остатъкът ще се реализира в страната. Паркът ще бъде разположен на две локации: едната между Две могили и Пепелина, а другата между Острица и Кацелово. Този проект представлява значителна стъпка напред към устойчивото развитие и енергийната независимост на региона.

Нови инфраструктурни проекти

По време на срещата бяха обсъдени и бъдещи инфраструктурни проекти, които ще започнат до края на тази година. Предстои ремонт на 2 километра от пътя между Бъзовец и Баниска, както и пълна рехабилитация на 13 улици в Две могили и Батишница. За тези проекти вече са сключени споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Също така, ще бъде извършено цялостно обновяване на парка до читалището в Две могили, като за целта са осигурени финансови средства от бюджета на Общината. Тези проекти ще подобрят качеството на живот в региона и ще създадат по-добри условия за жителите.

Културни събития и международно участие

Кметът Божидар Борисов обяви и редица културни събития, които ще се проведат в малките населени места. През август предстоят две от най-значимите събития в региона - Съборът на хърцоите на 17 август и Празникът на плодородието в Чилнов на 24 август, като последният ще включва международно участие. На 17 юли, когато се почита Св. великомъченица Марина, ще се проведат множество мероприятия в село Каран Върбовка, където се намира и едноименният манастир. Очаква се посещението на много гости от Румъния.

Подобряване на транспортната свързаност и насърчаване на инвестициите

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за подобряване на транспортната свързаност и насърчаването на инвестициите в региона. Областният управител Драгомир Драганов благодари на кмета Божидар Борисов за доброто партньорство и го увери в пълната си подкрепа при реализирането на всеки проект в полза на обществото.

Грамота за ползотворно сътрудничество

В знак на признание за ползотворната съвместна дейност при изпълнението на държавната политика и развитието на местната общност, кметът Божидар Борисов беше удостоен с грамота от областния управител. Тази награда е израз на доброто партньорство и успешното сътрудничество между местната власт и държавната администрация.

Изграждането на соларния парк и бъдещите инфраструктурни проекти представляват значителна стъпка напред за община Две могили. Те не само ще подобрят енергийната независимост и инфраструктурата на региона, но и ще допринесат за устойчивото му развитие и повишаване на качеството на живот на местните жители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    28
    Питащ
    Абе там не е ли част от натира 2000 то може ли елени и фотоволтаици няма ли да им се запкетат рогата
  • -1
    27
    Путин Хуйло
    Усетихте ли,че аз съм куролапа който се е изсрал с няколко напълно безсмислени мнения в полза на тоталните лайна наречени соларки ? Това е защото такава опорка ми наби отзад в разпрания гъз ДеБелян!
  • 4
    26
    Коста Зюмбюлев
    Дори неграмотен джендър като мен е наясно,че цялата далавера със соларките е в полза на гнусния ПеПераст Прокопиев,да му еба путката майна!
  • 1
    25
    Куролап Зеленски
    Ей,курво сифилистична дето си се изсрала на 24-ти коментар,да ти еба путката майна насрана да ти еба - да си завреш тия соларки в насрания травеститски гъз да ти еба путката майна евроГейска да ти еба и после лайнян ще го поемаш в устата,на майка ти в гъза УСраински да ги туря,долна зеленясала проститутко!!!
  • -10
    24
    Да ти еба майката 22
    Какви централи открива Германия бе капут русоиден с малоумен ядрено замърсен мозък?! Атомните централи няма да ги възстановяват, но може някоя на въглища да работи още 5- -години докато се разделят германците окончателно от руския шибан газ, който яловата комсомолска секретарка от ГДР товариш Меркел го набута на германците, да ѝ еба путката майна! Освен това токът от АЕЦ е доста скъп, в България тока от Козлодуй в началото беше няколко пъти по-скъп от ТЕЦ-овете и трябваше да минат 50 години, че да стане евтин. Ако сега се направи АЕЦ в България токът от него ще е няколко пъти по-скъп от тоя в Козлодуй, да ти еба путката майна русоидна да еба!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари