Започва седмицата на пожарната безопасност в Русе

2
Богата програма от събития очаква русенци
Богата програма от събития очаква русенци Снимка: БТА

Богата програма от събития очаква русенци

Пожарникари и спасители ще отбележат своя професионален празник на 14 септември с богата програма от събития, организирани от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе. По традиция, седмицата, посветена на пожарната безопасност, ще предложи множество инициативи за обществото – отворени врати, изложба на детски рисунки, демонстрации на пожарна и аварийно-спасителна техника, срещи с доброволци и ветерани, както и приемни за граждани.

Тържествената церемония по случай професионалния празник ще се състои на 13 септември (петък) от 11:00 часа пред сградата на Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе, на булевард „Трети март“ № 23. В нея ще вземат участие както служители, така и гости, а събитието ще даде възможност за публично отбелязване на заслугите на пожарникарите и спасителите.

Програмата ще продължи до 16 септември, като специално внимание е отделено на 15 септември – първия учебен ден. На площад „Княз Александър Батенберг“ в Русе служителите на дирекцията ще организират зрелищни демонстрации на пожарна и спасителна техника, както и на защитни средства. Целта на тези прояви е да се популяризира работата на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и да се привлече вниманието на гражданите към дейността на спасителите и пожарникарите.

По повод откриването на Седмицата на пожарната безопасност, на 10 септември от 10:30 часа в сградата на Областната дирекция на МВРРусе ще се проведе брифинг за медиите. На срещата ще бъдат представени основните постижения на дирекцията през изминалата година, както и подробности за предстоящите инициативи.

Програма:

1. От 5 до 9 септември 2024 година (понеделник) ще стартира кампания за популяризиране на "Седмицата на пожарната безопасност" в медиите и социалните мрежи. В инициативата ще участват служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе (РДПБЗН - Русе) и медиите.

2. На 10 септември (вторник) от 10:30 часа в заседателната зала на Областната дирекция на МВР - Русе, на булевард "Генерал Скобелев" №49, ще се проведе пресконференция за официалното откриване на "Седмицата на пожарната безопасност". Присъстват ръководството на РДПБЗН - Русе и представители на медиите.

3. В периода от 9 до 13 септември (вторник до петък), в часовете от 10:00 до 16:00, гражданите ще имат възможност да посетят Музея на пожарното дело, разположен в Първа Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе (РСПБЗН - Русе), на булевард "Трети март" №23.

4. На 13 септември (петък) от 11:00 до 11:30 часа ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари пред паметника на пожарникарите, намиращ се на булевард "Трети март" №23.

5. Същият ден, 13 септември (петък), в Първа РСПБЗН - Русе ще се организират срещи с ветерани и бивши служители от пожарната безопасност, за да бъдат почетени техните заслуги.

6. На 16 септември (понеделник) от 10:30 часа, на площад "Княз Александър Батенберг" в Русе ще се състои демонстрация на пожарна и спасителна техника, предназначена за учениците в първия учебен ден.

7. На 12 септември (четвъртък) от 10:00 до 16:00 часа ще се проведе "Ден на отворените врати" във всички районни служби "Пожарна безопасност и защита на населението". Ученици и граждани ще могат да разгледат специализираната техника и да обсъдят въпроси, свързани с пожарната безопасност.

8. В периода от 10 до 13 септември (вторник - петък) ще бъдат открити приемни с телефони за граждани в различни районни служби в Русе и региона, където те могат да задават въпроси относно пожарната безопасност. Телефоните ще бъдат достъпни от 09:30 до 12:00 часа всеки ден.

9. В дните от 10 до 12 септември (четвъртък) от 10:00 до 16:00 часа ще се проведе информационно-разяснителна лекция за представители на местната власт, свързана с правилното поведение при различни бедствия.

10. На 10 септември ще започне изложба на детски рисунки от конкурса "С очите си видях бедата", която ще се проведе в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" и ще продължи до 30 септември.

11. В рамките на седмицата, от 9 до 13 септември, в сградата на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Две могили ще се проведе изложба на музейни експонати, свързани с историята на пожарното дело.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари