Започва ремонт в румънския участък на Дунав мост

1
Ремонтът трябва да приключи до края на годината
Ремонтът трябва да приключи до края на годината Снимка: Областна администрация - Русе

Ремонтът трябва да приключи до края на годината

От понеделник, 21 октомври, започва ремонт на дилатационните гребеновидни фуги в румънската част на Дунав мост при Русе - Гюргево. Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, поддържа постоянна връзка с българските и румънските власти относно предстоящите дейности.

Предизвикателства и решения

Първоначалното предложение за затваряне на цялата лента в румънския участък, с дължина над 1 километър, е отхвърлено като неприемливо. Драгомир Драганов обяснява: "Подобен вариант е напълно неподходящ, поради извършващия се в момента основен ремонт на българската част от Дунав мост." Той подчертава, че липсата на достатъчно пространство за изчакване на проверените превозни средства от българска страна би довело до сериозни задръствания.

Поетапен подход

За да се минимизира влиянието върху трафика, ремонтът ще се извършва на етапи. Работата ще започне от т.нар. "гранична фуга", най-близка до ремонтирания участък от българска страна. Ограничението ще обхваща само около 50 метра, което няма да повлияе съществено на временната организация на движението.

Организация на движението

Ремонтните дейности ще се извършват само през светлата част на денонощието. Изпълнителят ще осигури временна пътна сигнализация, маркировка и регулировчици. Румънската Гранична полиция ще създаде временна организация на движението за заобикаляне на ремонтирания участък, без да се затваря изцяло съответната лента за движение.

Срокове и перспективи

Предвижда се ремонтът да приключи до 1 декември. При непредвидени обстоятелства, крайният срок може да бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Ники
    А туй то
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари