Започва поголовен хаос с ТЕЛК

1
От днес „на случаен принцип“ решенията ще се разглеждат само по документи
От днес „на случаен принцип“ решенията ще се разглеждат само по документи Снимка: Dunavmost

От днес „на случаен принцип“ решенията ще се разглеждат само по документи

Това вещае само едно – анархия и още по-голям корупционен риск.

ВМРО предупреждава, че иде тотален хаос с решенията на ТЕЛК. Възможно е хиляди, десетки хиляди хора с трайни увреждания да останат без експертно решение или да осъмнат с намален процент призната инвалидизация (нетрудоспособност).

За това алармира зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера. Той обяснява подробно и причината за това: "Считано от 20 юни започва електронно разпределение на преписките на случаен принцип между всички ТЕЛК. На практика кабинетът „Денков“ задължи всички държавни и общински болници да разкрият по една, а в университетските болници – по минимум две ТЕЛК. Едномесечният срок за това изтича на 19 април. А от 20 юни заявленията за ТЕЛК трябва да се разпределят електронно на случаен принцип, между всички комисии в страната от система. Дали тази система е готова и ще проработили – не знам."

Т.нар. реформа, описана по-горе, е дело на д-р Асен Меджидиев и проф. Мавров, които разработват стратегията за това пълно объркване, което наричат помпозно „реформа“. Същата е приета от кабинета „Денков“. Задава се поголовен хаос. Опасявам се, че сме на прага на огромен социален, здравен проблем, засягащ стотици хиляди човешки съдби и семейства.“, допълва още картината Контрера.

До 19 април в страната трябваше да бъдат разкрити около нови 80 ТЕЛК във всички държавни и общински болници. В университетските болници – минимум две. Какво се случва обаче, ако няма специалист или дори специалисти по определени заболявания? Даваме пример – ако в болница „Света Екатерина“ се падне за разглеждане преписка на човек с очно заболяване – кой ще го освидетелства, защото там офталмология няма.

А отговорът на тези въпроси е прост.

Комисиите вече ще работят само по документи. Ще се стигне до пълен хаос, вероятно и до много оспорвания за процента инвалидност. Срокът да излязат с решение е 3 месеца, дали ще се спазва – съмнявам се.“, продължава с възмущението си зам.-председателят на ВМРО.

„Въобще създаден е поредният нормативен и административен хаос уж с благовидното оправдание, че така се борят злоупотребите. За мен подходът „само по документи“ ще създаде още по-голяма база за злоупотреби и за ощетяване на граждани в нужда.„, категоричен е още Контрера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    221
    Аз пък мисля,че това е начинът да се приключи с корупцията в ТЕЛК.Изключително голям процент от населението "от махалата"са здрави и прави ,но с много високи проценти от ТЕЛК. В същото време наистина сериозно болни хора едва получават по 50%.Какво като е по документи. Ако овек е комплектовал добре документите си за заболяванията си / с насока от личния си лекар или специалистите,които го лекуват/Не би трябвало да има проблем.Въпросът е до ТЕЛК да се изпратят качествена и смислена медицинска документация
  • 0
    2
    само
    че да го разбирам че всиките ми прегледи, изледвания и манупулаций трябва да да им излизат ако лекарят ги е писал.ако е така пак се лъжи де то е текло пак тече от друго място избива
  • 4
    1
    ВМРО
    Са вече за телк. Огризаха си мъ дете от яд че не се закачиха за софрата .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари