Започва основен ремонт на жп прелеза при „Свобода зона – Русе“

0

Значителна инвестиция от 200 000 лева ще подобри достъпа до ключовия икономически хъб в региона

Основен ремонт на железопътния прелез на входа на "Свободна зона - Русе" ще започне от 14 октомври 2024 година. Това стана ясно по време на среща между изпълнителния директор на дружеството Магдалена Иванова и областния управител Драгомир Драганов.

Проектът предвижда гумиране на прелеза и изграждане на бетонови подходи към него. Тези подобрения ще улеснят значително преминаването на тежкотоварните автомобили през зоната. В момента съществуващите неравности в района създават риск от преобръщане на товари, което потенциално би могло да доведе до сериозни материални щети и финансови загуби за опериращите там компании.

Ремонтните дейности ще бъдат финансирани изцяло със собствени средства на "Свободна зона - Русе". Предварителните разчети показват, че необходимият финансов ресурс ще възлезе на приблизително 200 000 лева.

Областният управител Драгомир Драганов подчерта значението на "Свободна зона - Русе" като ключов фактор за развитието на региона: "Свободна зона - Русе" е място, което предоставя отлични възможности за развитие на международно бизнес сътрудничество и то предимно със страни извън Европейския съюз. Това е най-голямата и добре развита зона от такъв тип в страната."

"Свободна зона - Русе" се простира на впечатляваща площ от над 370 000 квадратни метра. В рамките на комплекса са разположени 29 складови и индустриални сгради с обща площ от 30 000 квадратни метра. Зоната предлага разнообразие от помещения с площ между 430 и 3000 квадратни метра, като съществува възможност за преустройство на вътрешните пространства според индивидуалните изисквания на наемателите.

Освен това, комплексът разполага с 20 000 квадратни метра открити складови площи, собствена железопътна и пътна инфраструктура, 400-метрова кейова стена, пристанище за обществен транспорт с регионално значение, кран с възможност за обработка на товари и контейнери до 32 тона, автовезна, рампа и митнически пункт.

Магдалена Иванова, изпълнителен директор на "Свободна зона - Русе", очерта бъдещите планове за развитие: "Водещ принцип в управленската ми политика ще продължи да бъде търсенето на все по-сериозни инвеститори, чиято дейност да е свързана предимно с производство, а не само със складиране на готова продукция." Тя допълни, че вече са в ход преговори с потенциални инвеститори в тази насока.

Ремонтът на жп прелеза се явява една от първите стъпки в по-мащабен план за обновяване на материалната база на този важен мултимодален и икономически хъб, който в момента осигурява работа на около 300 души. С реализацията на този проект се очаква да се подобрят значително условията за бизнес в зоната и да се привлекат нови инвеститори, което ще допринесе за икономическото развитие на целия регион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Учуден
    Що бе, предпочиташ лайна от БеСеПе или иZраждане ?!
  • 1
    3
    Оляхте се, бе!
    ОТНОВО тоя противен брадясал пияндурник!
  • 1
    2
    Влак Русе-Мартен
    Пуснете влак Русе-Мартен и ще облекчите трафика, шума, хаоса и замърсяването!
  • 1
    1
    регулировчик в ЖП
    А коя е тази кривокрака курва до Областния управител?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари