Започва фолклорният фестивал "Сандрово пее и танцува"

1
Фестивалът събира фолклорни групи от цялата страна и ще завърши с концерт на Славка Калчева
Фестивалът събира фолклорни групи от цялата страна и ще завърши с концерт на Славка Калчева Снимка: Dunavmost / Архив

Фестивалът събира фолклорни групи от цялата страна и ще завърши с концерт на Славка Калчева

На 6 юли, събота, в село Сандрово ще се състои дванадесетото издание на традиционния фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува". Тази година събитието ще събере професионални и любителски танцови и певчески групи от цялата страна, които ще представят богатството на българската фолклорна култура.

Началото на фестивала ще бъде дадено в 08:00 часа в двора на училището. Гостите ще имат възможност да се насладят на традиционни ястия като рибена и бобена чорба, приготвени от майстор-готвач от Сдружението за военно-патриотично възпитание на младежта "Приказка за България". Освен кулинарните изкушения, посетителите ще могат да разгледат и закупят занаятчийски продукти от различни региони на страната.

Вечерта на фестивала ще завърши с богата концертна програма, в която ще участва народната певица Славка Калчева. Нейното изпълнение обещава да бъде кулминацията на празничния ден, обединявайки зрители и участници в един незабравим музикален спектакъл.

Организацията на фестивала е възможна благодарение на подкрепата на Община Русе, Кметство Сандрово, училищното настоятелство на селото и Народно читалище "Васил Левски 1928". Техният принос гарантира успеха на събитието и запазването на традициите за бъдещите поколения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари