Започва Фестивалът на хората с увреждания "Светът е за всички"

1
Събитието ще се проведе днес в Русе
Събитието ще се проведе днес в Русе Снимка: Facebook Пенчо Милков, архив

Събитието ще се проведе днес в Русе

Днес, 7 октомври, в град Русе ще се проведе традиционният Фестивал на хора с увреждания „Светът е за всички“, организиран от сдружение „Смело сърце“. Координаторът на събитието, Пенка Попова, разказва пред „Нашият ден“ по БНР за значимостта на фестивала и участниците в него.

„Основната цел на фестивала е да насърчи взаимното разбиране и уважение между различни групи хора и общности. Стремим се да създадем пространство за обмен на идеи и опит, където принципите на равноправие и справедливост са водещи. Тази инициатива подкрепя социалното включване на хора, които са изпаднали в изолация, и има за цел да промени отношението както на хората с увреждания към самите себе си, така и на останалите, които имат по-добър социален статус,“ споделя Попова.

Фестивалът стартира преди повече от 16 години като идея на Областния съвет за социално включване на хора с увреждания. По думите на Попова, това събитие е помогнало за обединяване на многобройните сдружения, които преди са се възприемали като конкуренти.

Събитието включва участието на организации на хора с увреждания, центрове за подкрепа от региона, учебни заведения и читалища, които представят силните страни на хората в неравностойно положение.

Един от основните фокуси на фестивала е подобряването на градската среда и осигуряването на достъп за хора с увреждания. Попова отбелязва, че в тази насока град Русе вече има значителен напредък.

Програмата на фестивала включва благотворителен базар и концерт с разнообразни артистични изяви – поезия, танци и песни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари