Започна знаковата визита на Владимир Путин в Северна Корея

2
Руският президент заяви, че двете страни ще подпишат "фундаментален" документ
Руският президент заяви, че двете страни ще подпишат "фундаментален" документ Снимка: Gavriil Grigorov, Kremlin Pool Photo via AP

Руският президент заяви, че двете страни ще подпишат "фундаментален" документ

Руският президент Владимир Путин заяви в началото на разговорите си със севернокорейския ръководител Ким Чен-ун в Пхенян, че двете страни ще подпишат "фундаментален" по думите му документ, който ще трасира пътя на отношенията между Москва и Пхенян за много години напред, съобщиха агенциите, предаде БТА.

"Подготвен е документ, който ще лежи в основата на нашите отношения за десетилетия напред", каза руският лидер и отбеляза, че Русия и КНДР са постигнали "голям напредък" в укрепването на двустранните връзки в резултат на посещението на севернокорейския ръководител в Русия миналата година.

Путин освен това отправи покана към Ким да посети Москва.

"Радвам се да се срещна с Вас отново", обърна се руският президент към севернокорейския ръководител. "Надявам се следващата ни среща да бъде в Русия, в Москва."

Путин е приемал Ким два пъти в Русия. Това стана при две посещения на ръководителя на КНДР в руския Далечен изток през април 2019 и септември 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари