Започна строежът на дървен мост над езерото в Лесопарк „Липник"

0

Дизайнът включва стъклен парапет и седем стъклени прозореца в пода

Русе се сдобива с нова атракция: Уникален дървен мост над езерото в Лесопарк „Липник".

Община Русе даде официален старт на амбициозен проект за изграждане на нов пешеходен мост в Лесопарк „Липник". След повече от две години подготовка и приключване на всички необходими документални процедури, строителството на съоръжението вече е в ход.

Иновативен дизайн и впечатляващи характеристики

Новият мост ще бъде истинско произведение на инженерното изкуство. Конструкцията, изработена в Австрия, ще бъде с внушителна дължина от 28 метра и тегло от 20 тона. Дървеният мост ще се състои от три основни елемента, които ще бъдат сглобени на специално подготвена асфалтова площадка в парка.

За осигуряване на максимална стабилност, конструкцията ще бъде укрепена с 11 метални греди и противоветрови връзки. Дизайнът включва модерни елементи като стъклен парапет и седем стъклени прозореца в пода, които ще предоставят уникална гледка към езерото под краката на посетителите.

Естетика и функционалност в хармония с природата

Предната част на моста ще бъде облицована с мраморни плочи, добавяйки елегантен щрих към цялостния дизайн. Романтична нотка внася възможността за закачане на катинари – символ на любовта, който се среща на мостове по целия свят.

Проектът включва и нощно осветление, което ще превърне моста в истинска забележителност след залез слънце, създавайки магическа атмосфера за вечерни разходки.

Екологичен подход и допълнителни подобрения

Кметът на Русе, Пенчо Милков, подчерта значението на проекта: „Строителството на този мост ще бъде символ на съвременния подход към облагородяване на множество пространства в общината, както и красива атракция за всички посетители".

Особено внимание се обръща на опазването на природната среда в парка. Проектът е планиран така, че да не се налага изсичането на дървета. За временното укрепване на строителната площадка ще бъдат използвани камъни, докато се монтира основната конструкция.

Комплексно обновяване на парковата среда

Изграждането на моста е част от по-мащабен план за обновяване на Лесопарк „Липник". Успоредно с основното строителство ще бъдат реновирани няколко алеи в парка. Вече са извършени подобрения като поставяне на нови кошчета за отпадъци и инсталиране на модерно осветление.

Целият проект се очаква да бъде завършен в рамките на един месец, превръщайки Лесопарк „Липник" в още по-привлекателна дестинация за жителите и гостите на Русе и близкото село Николово.

На официалното откриване на строителните дейности присъстваха заместник-кметът на община Русе инженер Здравка Великова и инженер Румен Йовчев, представител на фирмата изпълнител, демонстрирайки важността на проекта за местната общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Запознат
    Плейбой Пинокио манипулативно бе "избран" за кмет, но в действителност НАЗНАЧЕН, от червената пасмина от бкп/бсп, гравитираща отколо БулМафиотмаркет. Плейбой Пинокио е еманация на превзет от червената мафия град.
  • 2
    2
    Този Пинокио...
    Този Пинокио /става въпрос за кмета/ какво разбира от чертежи, че са му отворили цял чаршаф? По-загубен и прост кмет Русе не е имал...
  • 6
    1
    Русенец
    По времето на соца русенци почти всяка седмица посещавахме Лесопарка. Много предприятия имаха почивни станции, като някои от тях бяха превърнати в седмични детски градини. Имаше и зоокът. Сега сякаш много по-малко посещаваме Текето, но може вече и по-често.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари