Започна срещата на ИТН и ГЕРБ-СДС за третия мандат

1
Бойко Борисов не присъства на разговорите
Бойко Борисов не присъства на разговорите Снимка: БТА

Бойко Борисов не присъства на разговорите

В Народното събрание днес се провежда среща между преговорния екип на "Има такъв народ" (ИТН) и представители на най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. Целта на срещата е търсенето на подкрепа за реализация на третия мандат за съставяне на правителство, предаде Българската телеграфна агенция (БТА).

Поканата за разговор беше адресирана до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, но той не присъства на разговорите. Вместо това, на срещата присъстваха Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова от страна на ГЕРБ-СДС.

Преговорният екип на ИТН включва ключови фигури

От страна на "Има такъв народ" в разговорите участваха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ивайло Вълчев и други представители на формацията. Те се стремят да убедят останалите политически партии в необходимостта от реализацията на третия мандат с широка парламентарна подкрепа, което според тях е единственият начин за решаване на политическата криза в страната.

Лидерът на ИТН, Слави Трифонов, изрази своето мнение по въпроса чрез публикация във Facebook тази сутрин. ИТН в момента се опитва да убеди останалите политически партии за необходимостта от реализацията на третия мандат с широка парламентарна подкрепа, защото само това може да реши проблемите на страната за излизане от политическата криза. И всички останали слухове са пълна глупост,“ написа Трифонов.

Срещата с ГЕРБ-СДС - последна от поредицата разговори

Срещата с най-голямата парламентарна група, тази на ГЕРБ-СДС, е последна от поредицата разговори за подкрепа за правителство с третия проучвателен мандат. Разговорите започнаха още във вторник, ден след като президентът Румен Радев връчи третия мандат на парламентарната група на ИТН.

ИТН вече проведе срещи с други парламентарни групи в търсене на широка подкрепа. Въпреки това, днешната среща с ГЕРБ-СДС е от особено значение, тъй като техните гласове биха могли да се окажат решаващи за формирането на правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари