Започна дългоочакваният ремонт на оградата на военното поделение в Русе

1
След години на занемаряване вече са премахнати около 70 метра от старата ограда
След години на занемаряване вече са премахнати около 70 метра от старата ограда

След години на занемаряване вече са премахнати около 70 метра от старата ограда

Военното министерство предприема дългоочаквани мерки за обезопасяване на поделението край квартал "Ялта" в Русе. След години на занемаряване, започна подмяната на опасната ограда около военния обект, която от дълго време представляваше риск за преминаващите пешеходци по булевард "Родина".

Проектът за изграждане на нова ограда стартира в началото на септември 2024 година, като работата се извършва поетапно и на отделни участъци. Приоритет е даден на най-критичните и опасни зони, информира Русе Медиа.

До момента са премахнати около 70 метра от старата ограда, като на тяхно място е положена бетонна основа и са монтирани пилони. Следващият етап включва инсталирането на метални плоскости, които ще осигурят по-добра защита от страната на булеварда.

Плановете предвиждат разширяване на обхвата на новата ограда и след гаражните клетки, където се намират изоставени казармени помещения. В тази зона съществуващата ограда на места липсва напълно, което позволява свободен достъп до територията на поделението. Особено тревожен е фактът, че на някои места са поставени импровизирани дъски, улесняващи преминаването от трафопоста към вътрешността на военния обект.

Този проект идва като отговор на дългогодишните оплаквания на местните жители и сигналите, подавани от медии още през 2022 година. Тогава бе алармирано за окаяното състояние на оградата, особено от страната на железопътната линия и в участъка покрай гаражите.

Обновяването на оградата не само ще повиши сигурността на военния обект, но и ще елиминира потенциалните рискове за гражданите, преминаващи в близост до поделението. Това е важна стъпка към подобряване на градската среда и осигуряване на безопасността на жителите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    брях, брях,
    Викан посред нощ, чак 23,9 стаж имал?!?😁😁😁 А ние простолюдието с 42 години стаж на режим 24/7 какво да кажем бре?!? Че и плаши, нямало да гласува! Че аз на границата като прост граничар сигурно имам повече служба от тебе, служба казвам, не мотаене! Аман от бивши торби! А пък за пенсията въобще и не споменавай, кой нормален бачкатор взема 20 брутни на куп?!? И кой нормален бачкатор успява да взема пенсия 20-30 години?!?
  • -1
    6
    Бивш
    Не може ченге с 16 пропърдяни години да има по висока пенсия от моята с 23.9 месеца стаж! Викан съм посред нощ къде ли не, включително в танков полк! Когато тръгвах на кор муване сутрин, ченгетата спяха в брашнения склад! Когато оправите тая НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, може и да се навия да гласувам, ако не ми се спи!
  • 2
    5
    Мухахахахаха
    Дъртият алкохолик даскала пак е закусвал с пърцуца и не може да осмисли елементарен текст мухахаха
  • 2
    4
    даскалче,
    пхак се изказваш неподготвен! Ремонта го прави МО на техен имот, какво общо с ВиК мрежата на Русе?!? Ама ти така, да си посмърдиш!😁😁😁
  • 2
    3
    daskal
    Какви огради ремонтирате, бре! Вижте улиците! Идете например да видите "Гео Милев" и "Изола планина" в Дружба 1. Една година вече е пълен ужас след ВиК ремонт!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари