Заплашиха с убийство журналиста Вероника Димитрова

0
Софийската районна прокуратура се самосезира по случая
Софийската районна прокуратура се самосезира по случая Снимка: NOVA

Софийската районна прокуратура се самосезира по случая

Софийската районна прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство след излъчен репортаж по национална телевизия, в който журналистката Вероника Димитрова от телевизия NOVA съобщи за отправени към нея заплахи за убийство.

Заплахите са последвали излъчването на разследване, фокусирано върху дейността на Ана Георгиева и нейния партньор Борис Белиц. Двамата брокери са подсъдими по две дела, свързани с отвличане, заплаха за убийство и нанасяне на телесна повреда. Според разследването, те са принуждавали собственици на имоти да подписват документи, като са ги държали против волята им в апартаменти.

В интервю за телевизия NOVA Вероника Димитрова сподели: "Преди няколко вечери той ми се обади по телефона. Каза ми „Ще те направя известна". За мен това е шантаж, сплашване. Ана Георгиева ми каза директно, че ще ме убие."

Журналистката разкри, че това не е първият случай, в който получава заплахи заради работата си. Тя спомена за предишни заплахи от страна на Юлиан Димитров, за когото се твърди, че придобива имоти чрез заплахи и палежи. Димитрова е подала сигнал в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) за тези инциденти.

"Мен спряха да ме притесняват. Димитров и негови приятелки обаче започнаха да звънят на хората, които съм снимала. Те се опитват да ми затворят устата, но аз ще продължа да работя," заяви решително Димитрова. Тя добави, че вече записва всички разговори като предпазна мярка и планира да подаде допълнителен сигнал за заплахите от страна на Георгиева и Белиц.

Реакцията на прокуратурата беше бърза. След запознаване с изнесените факти, наблюдаващият прокурор незабавно образува досъдебно производство за престъпление по член 144, алинея 3, точка 1 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс. Разследването е възложено на СДВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари