Замразяват активите на Ружа Игнатова

1
Над 400 инвеститори обединяват усилия за компенсация на загубите от измамата OneCoin
Над 400 инвеститори обединяват усилия за компенсация на загубите от измамата OneCoin Снимка: OneCoin.eu

Над 400 инвеститори обединяват усилия за компенсация на загубите от измамата OneCoin

Инвеститори от цял свят, търсещи обезщетение, предизвикаха глобално замразяване на активите на издирваната от ФБР Ружа Игнатова, известна като Липсващата Криптокралица. Предполага се, че тя е присвоила около 4,5 милиарда долара чрез финансовата крипто пирамида OneCoin, съобщава Би Би Си.

Ружа Игнатова, обект на глобална заповед за замразяване на активи, не е била виждана, откакто слиза от полет на Ryanair в Атина, Гърция, преди повече от шест години. Заповедта, издадена от Върховния съд на Лондон в сряда, е част от групов иск, заведен от над 400 инвеститори в OneCoin.

Искът е заведен от Дженифър Макадам, която твърди, че тя и нейните приятели и семейство са загубили повече от 254 000 долара в измамата OneCoin. Би Би Си изчислява, че само във Великобритания загубите на инвеститорите в OneCoin надхвърлят 127 милиона долара.

Заповедта за замразяване обхваща не само Ружа Игнатова, но и още седем лица и четири компании, за които се твърди, че са свързани с OneCoin. Сред тях е съоснователят на OneCoin, Себастиан Грийнууд, който излежава 20-годишна присъда в САЩ за участието си в измамата.

Британските бизнесмени Кристофър Хамилтън и Робърт Макдоналд също са сред засегнатите. Те са обвинени от американските власти в пране на приходи от OneCoin, но опитите за екстрадицията им в САЩ се провалиха.

Две компании от Гърнзи, използвани от Игнатова за закупуване на луксозни имоти в Лондон, също са обект на замразяване на активи. Сред имотите са пентхаус за 17,5 милиона долара и апартамент за 2,4 милиона долара в Кенсингтън, използвани от нейните бодигардове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Олеее
    Каква беше тази Ружа бе!!!! Вземайте,запорирайте всичко на тази жена най-накрая!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари