Замръзна пясъка на плаж в Чили

0
Местните жители и туристи споделиха, че не са очаквали такъв студен удар
Местните жители и туристи споделиха, че не са очаквали такъв студен удар

Местните жители и туристи споделиха, че не са очаквали такъв студен удар

Чили преживя необичайно студен фронт, който предизвика замръзване на пясъка на плаж в централната част на страната, съобщава Националното метеорологично бюро

Очевидци споделиха, че времето е било толкова мразовито, че са почувствали студа „с костите си“. Синоптиците издадоха предупреждение за поледици и студени повеи на вятъра за различни региони на Чили, като предупредиха населението да бъде особено внимателно през следващите дни.

През последните няколко дни температурите са паднали до минус 6,4 градуса по Целзий, което е необичайно за този район дори и през зимния сезон. Тези екстремни метеорологични условия доведоха до замръзване на плажния пясък, явление, което рядко се наблюдава в Чили.

Свидетелства на очевидците

Местните жители и туристи споделиха, че не са очаквали такъв студен удар. „Беше толкова студено, че усещахме как студът прониква до костите ни“, сподели един от свидетелите. Тази екстремна мразовитост предизвика замръзване на пясъка, което допълнително изненада и притесни местното население и посетителите.

Синоптични предупреждения

Националното метеорологично бюро на Чили издаде предупреждения за поледици и студени повеи на вятъра, които могат да причинят значителни затруднения в транспорта и ежедневния живот на хората. Синоптиците съветват да се избягват ненужните пътувания и да се вземат предпазни мерки срещу измръзвания и други студови наранявания.

Причини за студения фронт

Според експертите, необичайно студеният фронт е резултат от комбинация на няколко метеорологични фактора. Въпреки че зимата в Южното полукълбо обикновено е по-мека, тази година се наблюдават по-интензивни студени вълни, които обхващат големи части от Южна Америка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Граматика
    Замръзна пясъкЪт.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари