Заловиха ТИР с 300 000 кутии контрабандни цигари на Дунав мост

0

Задържаха камион с цигари на стойност милиони евро на ГКПП „Русе“ / “Гюргево“

В хода на съвместна операция, проведена от Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите, бяха заловени над 6 милиона къса контрабандни цигари. Тютюневите изделия, разположени в 309 580 кутии, бяха намерени сред кашони с буркани в товарна композиция с българска регистрация. Случаят беше разкрит на ГКПП „Русе“/“Гюргево“ на 30 юли 2024 г., около 03:10 часа, когато камионът, насочващ се към Германия, беше спрян за проверка.

Служителите от РД „Гранична полиция“ - Русе и отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница Русе извършиха щателна проверка на товарния автомобил, включваща сканиране с рентгенова система. Въпреки че по документи товарът се състоял от стъклен амбалаж, инспекторите открили 720 кашона с цигари, скрити сред декларираните стоки. Всички кутии с тютюневи изделия, носещи маркировката „FOR DUTY FREE SALES ONLY“ на гръцки или английски, бяха без акцизен бандерол.

За да прикрият контрабандата, нарушителите използвали метода „тапа“ - разположили кашоните с цигари сред празни буркани, опитвайки се да заблудят митническите инспектори. Всички контрабандни стоки са иззети, а шофьорът на камиона е арестуван. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Франциск
    Колко НЕ заловихте?
  • 1
    1
    llllllllll
    вечно няма, и най-силният да си, и най-големият връзкар да си, един ден всеки си намира майстора и гори, за съжаление шофьорът ше го гъзят а тарикатите ще си останат навън
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари