Заловиха над 120 килограма злато на "Капитан Андреево"

0

Иззети са златни кюлчета, накити и слитъци на стойност милиони левове

В ранните часове на деня митнически служители на граничен пункт "Капитан Андреево" осуетиха опит за контрабанда на рекордно количество злато. Над 120 килограма от ценния метал бяха открити при щателна проверка на лек автомобил, управляван от български гражданин.

Според първоначалната информация, предоставена от Агенция "Митници", иззетото злато е под формата на кюлчета, накити и слитъци. Стойността на конфискувания благороден метал все още не е официално обявена, но се очаква да надхвърли няколко милиона лева.

В автомобила са пътували двама души, като водачът, който е български гражданин, вече е задържан от органите на реда. Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу него, но подробности около правната квалификация на деянието все още не са разкрити.

Мащабът на операцията и значимостта на случая са подчертани от предстоящия брифинг, който ще се проведе в 14:30 часа. На него ще присъстват висши представители на правоохранителните и контролните органи в страната. Очаква се изявления да направят:

  • Атанас Илков - министър на вътрешните работи
  • Иван Стоянов - окръжен прокурор на Хасково
  • Георги Димов - директор на Агенция "Митници"
  • Главен комисар Антон Златанов - директор на Главна дирекция "Гранична полиция"
  • Георги Георгиев - заместник-председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС)

Този случай на контрабанда се очертава като един от най-значимите в последните години, демонстрирайки ефективността на междуведомственото сътрудничество в борбата с трансграничната престъпност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Ф.Котленски
    Не са необходими фанфари,блудкави изаявления,това трябва да е ежедневна,задължителна дейност на тези от списъка.Дай Боже да се похвалите,когато спрете купуването на бюлетини от две партии,за които това стана скъпа,но необходима стока.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари