Заловиха мъж с марихуана в центъра на Русе

0
30-годишен русенец задържан с марихуана при полицейска проверка
30-годишен русенец задържан с марихуана при полицейска проверка

30-годишен русенец задържан с марихуана при полицейска проверка

На 13 август, около 22:40 часа, в центъра на град Русе е задържан 30-годишен местен жител по подозрение за притежание на наркотични вещества. Полицейски екип от Първо РУ е извършил проверка на мъжа в района на кръстовището между улица "П. Хитов" и улица "Малка Кайнарджа". По време на проверката е установено, че мъжът носи чанта през рамо, в която е намерено наркотично вещество.

Полицаите открили прозрачен свитък, съдържащ суха зелена тревиста маса във формата на топче. При запитване, мъжът обяснил, че става въпрос за марихуана, която държи за лична употреба. Веществото е иззето и предадено на полицейските служители за последваща експертиза.

По случая е започнато бързо производство за престъпление по член 354а, алинея 3, точка 1 от Наказателния кодекс. Случаят е регистриран в Първо РУ и в момента се води разследване, което ще установи всички обстоятелства около притежанието на наркотичното вещество.

Законът за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите в България предвижда наказание за притежание на наркотични вещества, като за лична употреба обикновено се налагат глоба или лишаване от свобода в зависимост от количеството и вида на наркотика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До Драганова
    Щом ви е страх от някой който "работел нещо към Русенския университет" значи заслужавате и лаборатория за метаамфетамини да ви открият във входа,баси мишките пръдливи хахаха
  • -3
    4
    Юююю
    Тези боклуци трябва даги изринат от обществото!!!!
  • 0
    3
    Драганова
    Преди няколко години един 30-32 годишен живееше под наем в съседния вход и беше направил цял склад за марихуана и други забранени упойващи вещества, за който само се подозираше, но се разбра едва като напусна квартирата. Собствениците установиха някаква странна миризма на лекарства, която беше пропила под, стени, всичко и се наложи да правят цялостен ремонт. Но по-важното е, че въпросният човек работеше нещо към Русенския университет, а съквартирантът му, който явно също е бил замесен, беше някакъв психотерапевт или ерготерапевт към една от тия къщи за деца с увреждания. Хората от входа възнегодуваха, но никой не подаде сигнал срещу тоя от страх.
  • 7
    2
    хахахах
    Баси удара срещу организираната престъпност, ченгенца с малки пишленца.
  • 4
    1
    Иванова
    Едно време на 30 годишна възраст вече са минали 10 години от както мъжът е излязъл от казармата. И в повечето случай вече е осъзнат, семеен, отговорен човек. Но на 30 годишна възраст щом се занимава с такива неща, то няма оправия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари