Заловиха крадец, опитал да обере къща, но се зачел в книга

0
Авторът на книгата му предлага копие, за да завърши четенето си
Авторът на книгата му предлага копие, за да завърши четенето си

Авторът на книгата му предлага копие, за да завърши четенето си

В Италия бе арестуван 38-годишен мъж, който се опитал да извърши кражба, но неочаквано се озовал в плен на книга. Случката се разиграла в квартал "Прати" в Рим, където крадецът се вмъкнал в апартамент през балкона. Въпреки намеренията си, той се разсеял, когато забелязал книга на нощното шкафче, свързана с Омировата „Илиада“, и започнал да чете.

Според местни медии, 71-годишният собственик на жилището се събудил и се изправил лице в лице с крадеца, който бил напълно погълнат от книгата. Изненадан и неподготвен за подобна среща, мъжът опитал да избяга през същия балкон, през който влязъл, но бил арестуван малко по-късно.

Задържаният обяснил на полицията, че се е качил на сградата, за да посети познат, като добавил, че си помислил, че е попаднал в пансион. „Видях книгата и просто започнах да чета“, казал той.

Инцидентът предизвика интереса на самия автор на книгата, Джовани Нучи, който сподели пред медиите, че желае да изпрати копие на книгата на крадеца, за да може да довърши четенето си. „Искам да намеря този човек и да му подаря книгата, защото ще бъде арестуван по средата на четенето ѝ. Бих искал да има възможността да я довърши. Това е сюрреалистична история, но и пълна с човечност“, коментира Нучи.

В чантата на задържания били открити скъпи дрехи, за които се предполага, че са откраднати от друго жилище същата вечер, съобщават местните медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари