Закриват фестивала "Сцена под звездите" с операта "Кармен"

4
Маестра Вилиана Вълчева ще дирижира мащабния спектакъл
Маестра Вилиана Вълчева ще дирижира мащабния спектакъл

Културното събитие на Русенската опера обещава незабравимо изживяване за жителите на града

Русенската опера ще представи днес на площада в центъра на града класическата опера "Кармен" от Жорж Бизе. С този спектакъл културният институт ще закрие своя творчески сезон, а също така и летния фестивал "Сцена под звездите", който се организира от Община Русе. Това бе съобщено от Диана Димитрова, пиар на Държавната опера в крайдунавския град.

Спектакълът ще бъде под диригентството на маестра Вилиана Вълчева, която сподели, че тази опера има специално място в сърцето ѝ. "Операта "Кармен" е доста специална за мен. Много трудна опера, защото френската музика се отличава от всичко останало. Нужен е тотално различен подход към нея, много специфична е и по отношение на текста. Екипът, с който работя, е превъзходен" ,сподели Вълчева.

Главната роля на Кармен ще бъде изпълнена от Петя Цонева, докато Борис Луков ще се превъплъти в ролята на Дон Хосе. Ескамилио ще бъде представен от Венцеслав Анастасов, а ролята на Микаела ще изпълни Цветелина Василева. В постановката ще участват и солисти, хор, балет и оркестър на Русенската опера, които ще допринесат за пълното потапяне в атмосферата на творбата.

Площадът в центъра на Русе ще се превърне в сцена под открито небе, където зрителите ще могат да се насладят на този музикален спектакъл. Очаква се събитието да привлече голям брой жители и гости на града, които ще имат възможността да се насладят на това изкуство в една нестандартна обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Софи
    Това е хубаво,но жегата е страшна,направете нещо, разхладете ,тьркаляте се един куп паразити в общината,но да мислите не можете,нали,че и пари искате,а комфорт за гражданите??????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари