Задръстване блокира Дунав мост в Русе

0
Шофьори се оплакват, че стоят часове в капан на горещина
Шофьори се оплакват, че стоят часове в капан на горещина Снимка: БТА / Архив

Шофьори се оплакват, че стоят часове в капан на горещина

Задръстване и блокиране на движението се случи днес в горещите следобедни часове в района на Дунав мост при Русе. Причината за хаоса е в лошата организация на движението, която доведе до спиране на трафика както в посока Силистра, така и към града.

Слушатели на БНР съобщават за затрудненото преминаване през граничния пункт. Според тях, близо час са били блокирани на място, без възможност за движение в която и да е посока. Шофьор, който беше част от задръстването, разказа за драматичната ситуация:

„Няма патрулна кола, всичко е забито - кръговото, малкото кръгово, с тежкотоварни автомобили. И при тези температури - сега в колата ми показва (термометърът), че 44° е навън, тези тежкотоварни автомобили не трябва да се движат по тези пътища, но в момента 90% от 'тапата' я правят те."

Според свидетелите, проблемът се е задълбочил поради липсата на контрол от страна на органите на реда. Това е довело до струпване на тежкотоварни и леки автомобили на кръговите движения, създавайки пълна блокада в района. Особено притеснително е състоянието на шофьорите и пътниците при изключително високите температури.

„Отвсякъде свирят леките автомобили, хората вдигат ръце, излезли са навън. Имаше едни малки деца, колата им загря, даваха им вода, последната вода. И не знам какво ще стане и с тези деца при тези температури", добавя още шофьорът.

Опитът показва, че основната причина за задръстването е навлизането на стотици леки автомобили в обходния път към село Николово. Това движение блокира изцяло преминаването в различни посоки, което доведе до застой и пълна невъзможност за нормален трафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Буци
    Румънците вече са задействали проекта за втори мост. Нашите помияри само за крадене мислят!
  • -9
    3
    Запознат
    А пък в Русия задръстиха гъза на Путин с украинска сперма от Куркс.
  • 12
    2
    police
    И като ги изпратят тези манекенчета полицаи , който повече от " регулирането " гледат как е прическата и как са очилцата и колко са страшни с тях и дали някоя мамалига ще ги хареса. Няма как да станат нещата,
  • 8
    1
    Баба Вуна
    Оплачете се на кмета на града. Ама той сега е зает с новопостъпилите млади служителки на етажа. ЕКОто газ пикае, че му е вземала фамилията след сватбата. Ама като е надула балона, ще го взема и от зад даже. Абе корвенска история в града. В кой град?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари