Задържаха скитник за пожара край Гребната база в Пловдив

2
Инцидентът, който се случи в събота следобед, активизира пет екипа на пожарната служба
Инцидентът, който се случи в събота следобед, активизира пет екипа на пожарната служба

Инцидентът активизира пет екипа на пожарната служба

Мъж е задържан за умишлено предизвикване на пожар в района на Гребната база в града, съобщават от полицията. Инцидентът, който се случи в събота следобед, активизира пет екипа на пожарната служба.

Подробности за инцидента

Сигналът за пожара е подаден във Второ Районно управление на МВР малко след 16:00 часа. Съобщено е за горящи тревни площи и дървесна растителност до Гребния канал. Огънят е локализиран и потушен, благодарение на бързата намеса на пожарникарите, които са работили съвместно с полицията и други служби.

Веществени доказателства и арест

При първоначалния оглед на местопроизшествието са открити веществени доказателства, които показват, че пожарът е предизвикан умишлено. В резултат на интензивните следствени действия и разследване, криминалистите са се насочили към заподозрян - 30-годишен мъж със скитнически начин на живот. Той е задържан и отведен в полицейския арест, където е дал обяснения относно инцидента.

Реакции и мерки

Местните жители и посетители на района изразиха благодарност към службите за бързата реакция и професионализма, с който е овладян пожарът. МВР - Пловдив продължава разследването, за да установи мотивите зад действията на задържания и възможната му връзка с други подобни инциденти.

Областната дирекция на МВР - Пловдив призовава гражданите да бъдат внимателни и да съобщават за всякакви подозрителни действия в района, за да се предотвратят бъдещи инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ми ,да
    сигурно той е подпалил всички пожари у нас.Хващат някой несретник и той обира калая за по Като с бившите тютюневи складове преди години. Да не би да е същият?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари