Задържаха трима души при акция срещу наркоразпространението в Русе

0

Иззета е марихуана при обиски на автомобили

Задържаха трима души при акция срещу наркоразпространението в Русе.

В хода на специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението на наркотици, служители на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе задържаха трима мъже на възраст между 27 и 34 години. Акцията се проведе на 12 октомври вечерта на територията на град Русе и околностите му.

Първоначално задържане в квартал "Здравец Север"

Операцията започна в квартал "Здравец Север", където криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" задържаха 31-годишен мъж. При проверка на управлявания от него автомобил марка БМВ бяха открити два полиетиленови плика, съдържащи приблизително 200 грама суха тревна маса. Полевият тест потвърди, че веществото реагира на марихуана.

Разширяване на операцията

В хода на разследването бяха идентифицирани още двама съучастници на първоначално задържания - на 27 и 34 години. 27-годишният беше спрян от екип на Второ районно управление извън града, докато се придвижвал с автомобил марка Ауди. В колата му беше намерен полиетиленов плик със суха тревна маса с приблизително тегло 160 грама, която също даде положителна реакция за марихуана при полевия тест.

Претърсвания и допълнителни находки

След задържането на третия заподозрян - 34-годишния мъж, бяха извършени претърсвания на три адреса. В резултат на тези действия бяха иззети:

  • Допълнително количество от около 50 грама суха тревна маса, реагираща на марихуана
  • Електронни везни
  • Гриндери
  • Други пособия за съхранение и разфасоване на наркотични вещества

Правни последствия

По разпореждане на прокурор, спрямо тримата задържани е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа до явяването им пред съда. Образувано е досъдебно производство за престъпление по член 354а, алинея 1 от Наказателния кодекс, като разследването продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Прост българин
    Тревата струва 30 лв грама, метамфетамина ма Боко струва 5-10 лв грама. Въпроси? Хайде връщайте го на власт тоя тиквоч, че така в опозиция пак огладня и започна да залива училищата със синтетични дроги. Връщайте го да краде поне от нас, да пощади децата.
  • 6
    1
    Ха-ха-ха
    Поредното отчитане на дейност от нищоправците за някаква си тревичка, която е по-безвредна и от тютюна!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари