Задържаха русенец с дрога в Пазарджик

0
Голямо количество наркотици задържани при две полицейски акции в Пазарджишко
Голямо количество наркотици задържани при две полицейски акции в Пазарджишко Снимка: БТА

Голямо количество наркотици задържани при две полицейски акции в Пазарджишко

Голямо количество наркотици бяха иззети от служители на полицията в Пазарджик и Септември в рамките на две успешни операции по противодействие на разпространението на дрога в региона. Според информация от МВР - Пазарджик, полицейските действия са част от усилените усилия за справяне с наркоразпространението на територията на областта.

По време на полицейска операция, проведена в град Септември, криминалисти от група „Криминална полиция“ при полицейското управление в града са извършили проверка в къща, обитавана от 21-годишна жена от пловдивското село Брестовица. В резултат на проверката са открити два хартиени пакета и полиетиленова торба, съдържащи ситно нарязана суха зелена листна маса. Полевият наркотест, извършен на място, е реагирал положително на синтетичен канабиноид. Иззетото количество е приблизително 735 грама, което е достатъчно за приготвянето на над 3600 дози, подготвени за продажба на дребно.

Жената е задържана за срок от 24 часа в ареста на Районното управление на МВР в град Септември. По случая е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата в Пазарджик, като работата по разследването продължава.

Паралелно с това, полицаи от Районното управление в Пазарджик и полицейския участък „Изток“ също са иззели наркотици по време на проверки. Вчера, на кръстовище в областния град, екип от сектор „Криминална полиция“ при местното полицейско управление е извършил проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 38-годишен мъж от село Огняново. При проверката се е оказало, че водачът носи в себе си пликче с бяло прахообразно вещество, което по-късно е идентифицирано като амфетамин. Шофьорът е бил тестван за употреба на наркотици, като пробата също е излязла положителна.

Същия ден, колегите им от полицейския участък „Изток“ са извършили проверка на 32-годишен жител на град Русе, като при нея са открити 4 топчета със синтетичен канабиноид. И двамата мъже са задържани в ареста на Районното управление на МВР в Пазарджик, а спрямо тях са образувани бързи производства.

Тези успешни полицейски акции демонстрират ангажираността на полицията в Пазарджик и Септември в борбата срещу разпространението на наркотици и предпазването на гражданите от последствията от наркоупотребата. Властите продължават да следят отблизо криминалните дейности в региона и да предприемат решителни действия за тяхното предотвратяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!