Задържаха началника на общинска служба "Земеделие" в Ловеч за измама

1
Прокуратурата и ГДБОП разкриха схеми за злоупотреба със земеделски площи в Ловеч
Прокуратурата и ГДБОП разкриха схеми за злоупотреба със земеделски площи в Ловеч Видео: NOVA

Прокуратурата и ГДБОП разкриха схеми за злоупотреба със земеделски площи в Ловеч

В хода на наказателно производство, започнато след дългогодишно разследване, началникът на общинска служба "Земеделие" в град Ловеч беше задържан за неправомерно изготвяне на документи, свързани с преразпределение на земеделски площи на територията на общината. Според информацията, предоставена по време на брифинг от окръжния прокурор на община Ловеч, Валентин Вълков, задържаното лице е съставяло тези документи без правомощия и ги е предлагало на земеделските производители срещу определена сума.

Разследването, ръководено от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), продължава вече повече от година. Прокурор Вълков поясни, че обичайно споразуменията за преразпределение на земи се съставят в края на месец август и началото на септември, като са от съществено значение за земеделските производители, които кандидатстват за европейски субсидии. Въпреки това, в случая с обвиняемия служител, тези документи са били изготвяни незаконно, без той да има право да извършва такава дейност.

"В това си качество лицето няма право да се занимава с такава дейност – това разпределение може да се извършва от други фирми, които получават заплащане", уточни прокурор Вълков. По негови думи, обвиняемият е използвал позицията си, за да печели неправомерно от земеделските производители, които разчитат на тези документи за осигуряване на европейски субсидии.

Директорът на ГДБОП, Боян Раев, добави, че разследването е започнало след дългосрочна съвместна работа между прокуратурата и ГДБОП. В момент на получаване на определена сума пари обвиняемият е бил задържан. След това той е поставен под арест за срок от 72 часа, а малко по-късно днес ще бъде разгледано искането за постоянна мярка за задържане под стража.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Къньо Кънев Съчманджиев
    Не само тоя в Ловеч трябва да задържат.Почти навсякъде е така.Особенно в русенската общинска служба а и областна дирекция е пълен хаос и схеми.Ноо в Русе няма ГДБОП и прокуратура.началника на общинска служба Русе прави споразуменията почти в цялата област.Кой му е купил програмата "не се знае".А директора на областната дирекция пълен схемаджия.
  • 5
    1
    Амиии
    Хайде,затворете го този!!! Само пишете,ами какво се прави????? Абе,вижте Румъния,там няма хлабаво!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари