Задържаха милион и половина фалшиви бандерола за тютюневи изделия на Дунав мост 2

0

Бандеролите са били превозвани към държава от ЕС

Милион и половина фалшиви бандерола за тютюневи изделия са задържани на Дунав мост при Видин.

Проверката на превозвалия ги товарен микробус е извършена в рамките на съвместната операция ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП срещу престъпленията през държавната граница, съобщиха от МВР.

Товарен микробус, превозващ групажна стока за Германия, пристигнал за излизане от страната на 14 юни. Превозното средство било селектирано от екипите за щателна митническа проверка, при която са открити 1 500 000 украински акцизни бандерола, разпределени в три кашона. Шофьорът, български гражданин, представил непълни документи за стоката, които не доказват тяхната истинност, поради което са задържани.

В хода на предприетите действия е изяснено, че кашоните са били натоварени в микробуса във вътрешността на страната, а изпращач е чуждестранно дружество с регистрация в ЕС. Бандеролите са били превозвани към държава от ЕС, където по всяка вероятност са щели да бъдат използвани за продажбата на нелегални цигари, имитирайки такива, произведени в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари