Задържаха мъж за пожара в Сакар планина

1
Пламъците унищожиха 2000 декара земя край село Коларово, както и тракторът, управляван от задържания мъж
Пламъците унищожиха 2000 декара земя край село Коларово, както и тракторът, управляван от задържания мъж Снимка: Архив

Работа с трактор, въпреки забрана, е причината за пожара в Хасковско

58-годишен мъж е задържан за съпричастност към възникналия вчера пожар в землището на село Коларово, област Хасково. Според информация, предоставена от Областната дирекция на МВР - Хасково, пожарът е възникнал на 12 август около 15:30 часа. Сигналът за инцидента е бил подаден от самия мъж, родом от село Върбово, който съобщил, че управляваният от него трактор е бил обхванат от пламъците.

Спасителни екипи са били незабавно изпратени на място, където установили, че огънят е тръгнал от землището на село Браница. Въпреки усилията на пожарникарите, пламъците са засегнали около 2000 декара сухи треви, лозя, храсти и широколистни насаждения. В пожара е изгорял и тракторът, управляван от задържания мъж.

Според първоначалните данни, пожарът е възникнал в резултат на селскостопански дейности, извършвани въпреки забраната за почистване на пасища след 11:00 часа. Тази забрана е въведена с цел предотвратяване на пожари, особено в горещите летни месеци, когато рискът от възникване на пожари е значително по-висок.

След подадения сигнал, мъжът е бил задържан за съпричастност към пожара, като разследването по случая продължава. Предстои оглед на мястото на инцидента, за да се установят точните причини за възникването на пожара и степента на нанесените щети.

Пожарът е бил локализиран, като към момента няма опасност за населените места в близост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари