Задържаха мъж за палеж на къща в Козлодуй

0
Къщата е била на жената, с която е живял на семейни начала
Къщата е била на жената, с която е живял на семейни начала

Къщата е била на жената, с която е живял на семейни начала

Мъж на 54 години от Козлодуй е задържан от органите на реда по подозрение за умишлен палеж, довел до пълното унищожаване на частен дом в града. Инцидентът е станал снощи, като сигналът за възникналия пожар е подаден в 21:20 часа. Според информацията от Областната дирекция на МВР - Враца, задържаният е живял на семейни начала със собственичката на изгорелия имот.

Къщата е напълно изпепелена, а заподозреният е бил арестуван за срок до 24 часа. Веднага след инцидента е започнато досъдебно производство по член 330, алинея 1 от Наказателния кодекс. Според този член на закона, за умишлено причиняване на пожар се предвижда наказание с лишаване от свобода от една до осем години.

Статистиката на Областната дирекция на МВР - Враца сочи значителен ръст на случаите на палежи през първата половина на годината. За първите шест месеца са регистрирани 20 палежа, в сравнение с едва шест за същия период на миналата година. Въпреки увеличения брой, досега са разкрити едва четири от тях.

Органите на реда продължават разследването на инцидента в Козлодуй.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари