Задържаха мъж, причинил тежки травми на полицай в Плевен

0
Полицейският служител се озовал върху капака на автомобила на заподозрян трафикант
Полицейският служител се озовал върху капака на автомобила на заподозрян трафикант Снимка: МВР / Архив

Заподозрян за трафик блъска полицейския служител и кара над километър с него на капака на колата

Екшън като по филмите в Плевен. Полицай пострада при опит за арест на заподозрян трафикант.

Плевен се оказа в центъра на драматичен инцидент, при който полицейски служител пострада тежко, опитвайки се да предотврати предполагаема престъпна дейност. Окръжна прокуратура - Плевен привлече към наказателна отговорност 33-годишния Ю.А. за причиняване на средна телесна повреда на служител на реда при управление на моторно превозно средство.

Инцидентът се разигра вечерта на 7 октомври 2024 година, когато служител на Второ Районно управление - Плевен предприел действия за разкриване и предотвратяване на предполагаема престъпна дейност, свързана с трафик на жени за развратни действия. Полицаят получил информация за водач на лек автомобил "Фолксваген Голф", заподозрян в набиране на жени за въпросната дейност.

При опита за проверка ситуацията рязко ескалирала. Въпреки че полицейският служител се представил и застанал пред автомобила на заподозрения, водачът Ю.А. предприел драстични действия. Той рязко потеглил, принуждавайки служителя да се озове на предния капак на колата. Вместо да спре, Ю.А. продължил да шофира с висока скорост по улиците на град Плевен, поставяйки в опасност живота на полицая.

След повече от километър преследване, на улица "Марибор" в близост до номер 29А, полицейският служител паднал от предния капак върху пътното платно. В резултат на падането той получил сериозни наранявания, включително черепно-мозъчна травма, фрактура на ребро и травма на бял дроб.

Окръжна прокуратура - Плевен незабавно предприела действия срещу Ю.А., привличайки го като обвиняем за престъпление по член 342, алинея 3, буква "б" от Наказателния кодекс. Важно е да се отбележи, че заподозреният има криминално минало и е бил осъждан преди.

В момента Ю.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Плевен. Очаква се да бъде внесено искане в Окръжен съд - Плевен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари