Задържаха марихуана за над 1,3 милиона лева на ГКПП „Капитан Петко войвода“

0

Наркотиците са били укрити между палети със санитарен фаянс

Над 83 кг наркотик, скрит в товарен автомобил с българска регистрация, е заловен при съвместна операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и НАП.

На 18 юли 2024 година, в рамките на поредната съвместна операция за противодействие на контрабандата, е открито огромно количество марихуана в товарен автомобил на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко войвода“. Наркотикът, с общо бруто тегло 83,250 кг и на стойност 1 332 000 лева по съдопроизводствени цени, е бил скрит в товарно помещение на камион с българска регистрация, влизащ в страната от Гърция.

Стриктен контрол и анализ на риска довеждат до успешното залавяне

Товарният автомобил е селектиран за щателна проверка по метода „анализ на риска“. Шофьорът, български гражданин, е представил документи за превозвана групажна стока, включително санитарен фаянс от Португалия за България. В хода на контролните действия е сформиран съвместен екип от гранични полицаи и митнически служители, които откриват седем кашона, съдържащи 124 прозрачни вакуумирани пакета със зелена тревиста маса, разположени върху палети със санитарен фаянс.

Полеви наркотест потвърждава марихуаната

Проведеният полеви наркотест потвърждава, че зелената тревиста маса е марихуана. Общото бруто тегло на иззетия наркотик възлиза на 83,250 кг, което представлява сериозна стойност от 1 332 000 лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

Образувано е досъдебно производство

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор на Териториална дирекция Митница Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Разследването продължава с цел установяване на всички участници и обстоятелства, свързани с опита за контрабанда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари