Задържаха алжирец за опит за взрив до френска синагога

1
При задържането си мъжът е оказал съпротива, което довело до раняването му
При задържането си мъжът е оказал съпротива, което довело до раняването му

При задържането си мъжът е оказал съпротива, което довело до раняването му

Френските власти съобщиха за задържането на мъж, заподозрян в опит за терористичен акт в предградие на Монпелие. Според официалните данни, мъжът е опитал да взриви автомобил пред синагога, използвайки специално добавена газова бутилка. Инцидентът предизвика пожар, при който един полицай беше ранен. Операцията по издирването на заподозрения включваше повече от 200 служители на реда.

Арестът на заподозрения е извършен в град Ним, разположен на около 50 километра от местопрестъплението. Местните медии съобщават, че става въпрос за 33-годишен алжирец, чиято самоличност все още не е официално оповестена от полицията. При задържането си мъжът е оказал съпротива, което довело до раняването му, след като полицията открила огън. На място са задържани още двама души, свързани със случая.

Френският министър-председател Габриел Атал коментира ситуацията, като подчерта важността на предотвратяването на потенциална трагедия. „Антитерористичната прокуратура поема този случай. Разследването едва започва. По първоначални данни изглежда, че сме се разминали с истинска трагедия. Директорът на жандармерията ми каза, че ако синагогата е била пълна с хора в този момент, излезлите в първите минути са щели да се превърнат в жертви на атаката”, сподели министър-председателят.

Случаят предизвика значително безпокойство сред местните власти и гражданите, особено след поредицата от терористични атаки, които страната преживя през последните години. Засилените мерки за сигурност и ефективната намеса на полицията предотвратиха евентуални по-тежки последствия, но инцидентът поставя под въпрос нивото на защита на религиозни и обществени обекти във Франция.

Операцията по задържането на заподозрения и неговите съучастници продължи няколко часа, като на място са били разположени множество полицейски части и екипи на специалните служби. Местните жители бяха призовани да останат в домовете си по време на операцията, за да се избегнат допълнителни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Учуден = Запознат
    Както вече добре знаете,аз освен смрадлива умствено изостанала пеперуга съм и шизофреник.Само си пиша и сам си отговарям.Но така сме ние ДеБил-ПеПеругите,все пак нашия вожд куролап бандера е пукнал от трипер на гъза,а днес една смрадлива нашмъркана киевска маймуна се опитва да възроди бандеронацизма.Но няма да успее разбира се защото ще завърши обесен за краката като идола си Мусолини.Смърт за ционизма и бандеронацизма!
  • 2
    7
    Запознат
    Логично, ти защо се учудваш на русофилистичната педерастия?! Ленин-вожда, е пукнал от хомосексуален сифилис, а днес руските боклуци водят невръстни деца да му гледат трупа.
  • 0
    6
    Учуден
    Това русофилистиците, само по пишки бленувате ... Що така бе, "традиционни" "православни" измекяри?!
  • -1
    5
    Мухахахахаха
    Аз съм бесарабски третополов боклук и определено завиждам на любовника на Бабоеб Макарон,ще ми се мен да можеше да ме опъне бабоебеца
  • 1
    4
    Мухахахахаха
    До 1 Руските боклуци явно завиждате...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари